Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wijst erop dat ook veel supporters Ajax steunden

Erik ten Hag heeft een interessante opmerking geplaatst in de nationale discussie over het gedrag van Ajaxsupporters. Een deel van de Johan Cruijff Arena uitte zijn ongenoegen door Hakim Ziyech uit te fluiten en hoewel Ten Hag dit afkeurt, wijst hij ook op de steun na de achterstand.

06 februari 2018 - 08:35
UsershyraDesktopajax_dataimages18fd77b07cf3bbd69035882eac591ede_normal
Ten Hag zag zondag dat het overgrote deel van de Arena Ajax gewoon steunde. © De Brouwer

Ajax kwam tegen NAC al na zes minuten op achterstand omdat het niet direct een antwoord had op de tactiek van de Bredanaars. Het duurde even om de organisatie weer goed neer te zetten, omdat op dit moment nog sprake is van een gebrek aan 'zelfregulerend vermogen'.

Kritisch als de gemiddelde Ajacied is, besloot de F-side zich achter de ploeg te scharen en de ploeg te steunen in de hoop dat het alsnog goed zou komen. En dat kwam het. “Ik heb veel mensen ons horen toejuichen toen we op achterstand kwamen,” aldus Ten Hag tegenover Ajax TV.

“Zij gingen ons steunen, maakten lawaai en schreeuwden ons naar voren. Dat deel van het publiek was vele malen groter dan het andere plukje,” vervolgt de trainer, die daarmee uiteraard doelt op het deel van de supporters die even klaar waren met de verkeerde keuzes van Ziyech.

Ten Hag merkte al op dat Ziyech zijn voeten moeten laten spreken. Al is het maar omdat die voeten een goed verhaal te vertellen hebben. Handgebaartjes naar het publiek vindt de trainer in ieder geval geen goed idee.

“Een deel van het publiek floot, een ander gedeelte waardeert Hakim en ziet in hem een sieraard voor Ajax en de eredivisie. Dat is Hakim natuurlijk ook. Hij is een mens en speelt met het hart en emoties. Hakim reageerde op een bepaalde manier en verwoordde daarna wat hij ervan vindt.”

Ten Hag vervolgt: “Het is klasse als je zelfkritisch bent en spijt betuigt omdat een andere reactie beter was geweest. Hakim weet dat hij met zijn voeten moet spreken en dit soort gedragingen beter achterwege kan laten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >