Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag goed te spreken over bijdrage van spits Siem

Bij absentie van de twee vaste spitsen waren alle ogen zondag gericht op Siem de Jong. Je moest af en toe goed zoeken, maar hij kreeg vanuit de punt van de aanval zeker twee goede kansen om te scoren. Dat lukte niet. Erik ten Hag is toch content met zijn spel.

27 februari 2018 - 14:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesa5615cfe0d90daf64f4d900c4b0dd5a3_normal
Wanneer je kopbal via de paal en de keeper geen doelpunt oplevert... © Pro Shots

Klaas Jan Huntelaar moest geblesseerd afhaken voor het treffen met ADO Den Haag, terwijl Kasper Dolberg al enige tijd niet beschikbaar is. Omdat Siem ervaring heeft met het spelen van titelraces en Mateo Cassierra niet, viel de keuze op Siem.

Als Siem beter had geanticipeerd op een lange bal van Hakim Ziyech, had hij Ajax al voor rust aan een voorsprong kunnen helpen. Hij kreeg na rust een prima kopkans dat alsnog te doen, maar via de paal en het hoofd van de ADO-doelman bleef de bal in het spel.

“Ik denk dat hij het naar behoren heeft gedaan,” meldt Ten Hag tegenover Ajax TV. “De factor van pech en geluk speelt ook mee. Geluk moet je afdwingen, zeg ik altijd, maar hij had een geweldige situatie met een aanval die hij zelf opzette, waarna hij doorbewogen en die geweldige kopbal had. Siem deed alles goed, maar werd niet beloond me de goal.”

Het gaat veel te ver om het puntenverlies tegen ADO (0-0) aan gemiste kansen van Siem te wijten, maar hij had de wereld voor Ajax er anders kunnen laten uitzien. PSV won met 1-3 in de Rotterdamse Kuip, waardoor het verschil terug bij af is: zeven punten.

“Er kan nog ongelooflijk veel gebeuren,” houdt Ten Hag de moed erin. “Je moet er geloof in hebben en houden. We moeten het geloof hebben dat we iedere week kunnen winnen en met die instelling het veld opgaan.”

“Ik had de winst van PSV op Feyenoord wel verwacht, die had ik al ingecalculeerd. PSV is aan een goede reeks bezig – sinds januari slechts een gelijkspel – maar ze zullen ook nog wel een keer punten gaan verspelen. Dat is normaal. Als dat gebeurt, moeten wij er klaar voor zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >