Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sierhuis streng voor zichzelf na uitschakeling in Youth League

Ajax Onder 19 vloog dinsdag na een slechte strafschoppenserie tegen Paris Saint Germain uit de Youth League. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kon Kaj Sierhuis zijn ploeg die sof besparen door een penalty te benutten, maar de bal vloog hoog over.

07 februari 2018 - 09:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesc22b40d69f02e98eff1520015b4f879c_normal
Sierhuis baalt na missen strafschop, het blijft 0-0. © Pro Shots

En precies dat neemt de jonge spits zich na afloop enorm kwalijk. Sierhuis is behoorlijk streng voor zichzelf voor de camera van Ajax TV. “Ik vind dat ik verantwoordelijk ben voor deze nederlaag, omdat ik de eerste ben op het lijstje van penaltynemers. Ik acht mezelf ook in staat om ze goed te nemen. Als je hem dan op deze manier mist, dan is het gewoon mijn verantwoordelijkheid dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen.”

Zelfbewuste teksten van de aanvaller, sowieso. Door de misser kwam het alsnog aan op een altijd zenuwslopende penaltyreeks tegen de Fransen. Zo moest Sierhuis voor de tweede keer die avond aanleggen voor een pingel. Deze schoot hij wel onberispelijk en zuiver tegen de touwen.

Het was helaas niet genoeg, want zijn teamgenoten Dani de Wit en Victor Jensen misten van elf meter, waar PSG alle strafschoppen koelbloedig benutte.

“Dit komt ontzettend hard aan,” baalde Sierhuis flink na afloop. “Het voelt ontzettend zuur en ik denk ook dat wij verdiend hadden om te winnen. Als je alles bij elkaar optelt, dan is dit wel een zware klap ja.”

Er zijn van die voetbalwijsheden die stellen dat je van dit soort ervaringen beter wordt. Als dat in het geval van Sierhuis ook geldt, dan komt het vast goed met hem. Al zal de spits daar nu even niets van willen weten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >