Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scheids in zijn nopjes met beslissingen voor goal Neres

Wie met een scherp oog de goal van David Neres herbekijkt, kan zomaar iets opvallen. Wat doet scheidsrechter Ed Janssen? Het lijkt erop dat hij content is hoe de door hem toegepaste voordeelregel uitpakt. Het leverde Ajax tegen NAC (3-1) een doelpunt op.

05 februari 2018 - 08:57
UsershyraDesktopajax_dataimages26bf1f5b83ce067a4423b681b9a2fbd1_normal
Misschien komt Janssen ook wel naar de verjaardag van Neres. © Pro Shots

Er gebeurde best veel in de twintig tellen die voorafgingen aan het doelpunt van de Braziliaan. Nicolas Tagliafico maakte een soort van schwalbe en verspeelde de bal, NAC raakte de bal ook weer kwijt en Neres ging op hangen en wurgen een solo aan.

Die solo begon door net iets eerder bij de bal te zijn dan een NAC’er en dat is maar goed ook. Anders was de rechtsvoor zijn onderstel kwijt. Er wordt nogal fel ingegleden, maar omdat Neres aan de bal bleef mocht hij zijn actie vervolgen. Geen vrije trap, voordeel.

Dat pakte dus goed uit. Neres ging door, zette meer tegenstanders opzij en schoot Ajax op voorsprong. Goed gedaan dus door scheids Janssen en hij lijkt er zelf ook blij mee, getuige zijn reactie op de treffer.

Hij steekt zijn vinger uit en wil van enig protest niets weten. In eerste instantie lijkt het net of Janssen een onvervalst Braamhaartje doet en een juichgebaar maakt. Zo ‘heftig’ is het echter niet, het gaat om een vingertje.

Janssen bespreekt daarna ook nog het een met zijn grensrechter. Overigens zagen we de arbiter in de tweede helft ook een schouderklopje uitdelen na een doelpoging van Justin Kluivert.

Als je op deze pagina van Fox Sports op het cameraatje rechtsonder bij de middenlijn klikt, kun je zo’n beetje de complete actie bekijken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >