Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV haalt afbeelding Suarez snel weg van Philips Stadion

Oei, oei! Het is de vrijdag na carnaval en er zijn nog steeds PSV-supporters die wakker worden met een katertje. Dit heeft alles te maken met een reclameposter van Luis Suarez, die zichtbaar was op de gevel van het Philips Stadion.

16 februari 2018 - 09:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesa659cddf7d73469dca5b23a3fa0bb96e_normal
Suarez won in Eindhoven nooit van PSV, dus een foto uit de Arena. © Pro Shots

Hoe komt een afbeelding van Suarez terecht op het stadion van PSV? Goede vraag, wij waren ook best benieuwd. Het heeft alles te maken met de opening van de winkel 100% Voetbal, die vrijdag voor het eerst klanten verwelkomt.

In deze winkel liggen spullen van diverse bekende merken en Suarez is uithangbord van Adidas. We hoeven verder niet uit te leggen dat de Uruguyaan nooit bij PSV voetbalde, maar wel bij Ajax en zelfs een speler van de Lampenclub beet.

“De buitenkant van ons stadion is voorbehouden aan helden van onze club. Suarez past daar natuurlijk niet bij. Sterker nog, hij staat bekend om zijn laaghartige daad richting een van onze spelers. Iemand die ons gebeten heeft, hoort niet te worden afgebeeld op ons huis,” reageert Harrie Timmers, voorzitter van de Supportersvereniging PSV in het Eindhovens Dagblad.

Daar heeft Timmersmans natuurlijk best een goed punt en kort na het publiceren van zijn uitspraken in de krant verwijderde PSV de afbeelding van Suarez. Zo te zien zijn de posters van Lionel Messi en Paul Pogba ook weggehaald.

PSV verhuurt de ruimte van het stadion aan de sportwinkel, maar dit hele probleem had natuurlijk gemakkelijk voorkomen kunnen worden met iets meer inlevingsvermogen en als pr iets minder belangrijk was geweest in de voetbalwereld. Rondom een stadion horen geen voetballers van andere clubs.

PSV gooit het op een verkeerde keuze. “Niet meer, niet minder,” laat de club weten in een reactie aan het ED.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >