Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Napraten met Hansie Hansie: ontsnapt Huntelaar aan rood?!

We hebben iets om over na te praten! Het zou natuurlijk kunnen gaan over het goede spel van Ajax tegen PEC, de vele gemiste kansen, of het deels bevroren kunstgras, maar wij schatten zo in dat het een midweekje lang gaat over een actie van Klaas Jan Huntelaar.

18 februari 2018 - 21:03
UsershyraDesktopajax_dataimages68788037fac8edaee135814ca81b6094_normal
Het laatste woord is vast nog niet over Huntelaars actie gezegd. © Pro Shots

Huntelaar rukte zich in de openingsfase van PEC Zwolle - Ajax (0-1) los bij een corner, waarna hij door scheidsrechter Kevin Blom werd bestraft met een vrije trap tegen. Dit betekent dat het moment is beoordeeld, waardoor achteraf geen tv-beelden meer mogen worden teruggekeken.

De ene helft van het land is over de zeik, de andere helft van het land vindt dat er niet zo overdreven gedaan moet worden. Vooral in de regio Eindhoven wordt er moord en brand geschreeuwd, omdat PSV'er Hirving Lozano voor een soortgelijke actie wel van het veld werd gestuurd.

Het wordt interessant of Lozano wel een schorsing van de KNVB tegemoet kan zien, Huntelaar lijkt hier niet voor te hoeven vrezen. Hans Kraay junior raakte er in Zwolle in ieder geval niet over uitgesproken, met de microfoon van Fox Sports in zijn hand, ergens voor een beeldscherm.

“Of ik angstig naar huis ga? Nee. Ik realiseer me niet dat ik ontsnapt ben aan rood,” aldus Huntelaar in reactie op de doordrammende Hansie Hansie. “Ik denk dat ik word vastgehouden en me probeer los te rukken. Ik duw hem van me af. Als hij mij vasthoudt, moet ik hem wegduwen anders ben ik niet vrij.”

“Dit soort situaties gebeuren niet als je niet vasthoudt. Als ze mij vasthouden, zorg ik wel dat ik loskom en anders moet de scheidsrechter fluiten. Deze situaties doen zich twintig keer per wedstrijd voor. Vraag maar aan Bram zelf, denk ik.”

De vraag werd inderdaad ook aan 'slachtoffer' Bram van Polen voorgelegd, maar hij geeft evenmin het antwoord waar Hansie Hansie naar op zoek is. Hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken, alleen geeft de verdediger van PEC telkens aan het niet met hem eens te zijn.

“Ik heb het totaal niet zo ervaren,” reageert Van Polen op de suggestie dat Huntelaar met een rode kaart had moeten gaan douchen. “Het hoort er ook wel een beetje bij, een duelletje. Hij gebruik zijn armpjes, dat doe ik ook wel eens. Ik snap wel dat je bedoelt, maar goed. Het gebeurt heel vaak in het strafschopgebied dat er iets wordt uitgedeeld.”

Hansie Hansie trok wel meer mensen voor de camera om door te drammen over wel/niet rood van Huntelaar. Dat levert een mooie compilatie op! Check die vooral even, het is een echte aanrader!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >