Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer gunt Ajaxspelers stuk voor stuk het allerbeste

Marcel Keizers verhaal over zijn ontslag is vorige week al in flarden naar buiten gekomen. Voetbal International brengt vandaag de 'extended version'. Dat gaat ook over het drama rond Abdelhak Nouri. En dat is logisch.

28 februari 2018 - 10:01
UsershyraDesktopajax_dataimages3c8af62f4aa73f89dd626ef4b9c5c32d_normal
Keizer heeft veel geleerd bij Ajax, zoveel is zeker. © Pro Shots

De band tussen Keizer en spelers was en is prima, lezen we in de VI van vandaag. “Deze spelers gun ik stuk voor stuk het allerbeste. De band met hen is zó sterk dat het niet in me opkomt te hopen dat Ajax niet wint. Met alle spelers, jong en oud, was het intensief en bijzonder. Dat pakt niemand van me af. En ik hoop het beste voor hen, en daarmee voor Ajax.”

Keizer is wars van excuses, maar de reacties van de buitenwereld op het mindere spel na het drama met Nouri deden pijn. Zeker de kritiek op de voetballers. “Ik hoorde al snel in welke mate de kritiek ook op spelers kwam, dat ik dacht: zo, dit ligt anders. Zoals op Hakim Ziyech bijvoorbeeld in die fase. Dat hij minder speelde dan een paar maanden eerder. Goh, wat denk je dat die jongen heeft doorgemaakt?” 

“Ziyech sliep de hele week in Oostenrijk met Appie op een kamer. Na die wedstrijd tegen Bremen kwam hij alleen op die kamer. In de kleedkamer zat hij naast Appie, hij is een voorbeeld voor Appie. Is het gek dat hij een knauw krijgt en dat dit even gevolgen heeft voor zijn spel? Dat hij even niet zo weergaloos was als een seizoen eerder?” 

In de VI zegt Ziyech zelf daarover. “Er is zó veel gebeurd dit seizoen. Op een gegeven moment kun je het iemand niet kwalijk nemen als hij daardoor is afgeleid. Iedere speler gaat er anders mee om. Ik probeer rustig te blijven en van het goede uit te gaan. We spreken tegen elkaar uit dat we erin moeten blijven geloven. We moeten elkaar scherp houden. De titelstrijd is pas beslist als een ploeg met de kampioensschaal in zijn handen staat.”

Keizers periode bij Ajax (ook Jong Ajax) heeft hem veel geleerd - ook als mens. “Ik kan het nu nog steeds moeilijk hebben met alles wat Appie is overkomen. Op De Toekomst hadden we veel steun aan elkaar. Met name Tjerk Smeets (toenmalig teammanager, red.) en Miel Brinkhuis (persvoorlichter, red.) zijn van onschatbare waarde geweest. Ga er maar aanstaan, tegen de groep vertellen dat het helemaal mis is met Appie. Ze hebben alles in goede banen geleid, hadden de juiste toon, het juiste gevoel; dat zal ik niet snel vergeten.”

Het hele verhaal met Keizer staat vandaag in de printeditie van VI of is te lezen achter een betaalmuur bij Blendle.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >