Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kampioen worden is nu echt een doel voor Jong Ajax

Jong Ajax begint met drie bonuspunten aan de beslissende fase van het seizoen. De ploeg van Michael Reiziger verstevigde zijn eerste plaats in de Jupiler League door van FC Oss (2-0) te winnen. Kampioen worden lijkt ineens een realistische mogelijkheid. Dat is dan ook het doel.

20 februari 2018 - 09:36
UsershyraDesktopajax_dataimages6e45224969ef22069de62c87dfe1c676_normal
Dankzij de winst op Oss kan Jong Ajax nu achterom kijken. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De Jong Ajacieden gaven tijdens de winterstop nog wat punten toe op Fortuna Sittard en NEC, maar de rivalen blinken anno 2018 uit in het morsen van punten. Er zijn zelfs zo veel punten gemorst dat alles in elkaar schuift en Jong Ajax er voorbij ging.

“De titelrace is een thema. We zijn al zo ver gekomen, we gaan er nu echt voor. De tijden dat Jong Ajax in het rechterrijtje stonden, zijn van vroeger. Je ziet duidelijk een stijgende lijn en dit jaar doen we echt bovenin mee,” aldus Reiziger tegenover Ajax Life.

Ondanks het uitzicht op de kleine schaal is de club niet van plan noodgrepen toe te passen om de titelkansen van Jong Ajax te vergroten. “We zijn heel duidelijk een opleidingsteam en er komt geen kentering,” belooft de trainer.

Dat bleek misschien al wel tijdens de eerste wedstrijd van 2018. Jong Ajax had tijdens het uitduel met Fortuna Sittard meer weg van Ajax onder 19 en hoewel er prima partij werd geboden, ging de topper toch met 2-1 verloren.

“De opleiding doet het gewoon hartstikke goed, het maakt niet uit wie erbij komt. De A-junioren weten wat ze moeten doen en leveren kwaliteit. Zelfs tegen Fortuna hadden we niet hoeven verliezen.”

Reiziger is ook niet bang voor de extra druk die bij een titelrace komt kijken. “Deze jongens spelen eigenlijk vanaf hun jeugd al met de druk dat iedereen van ze wil winnen, dus met de druk kunnen ze omgaan. Dat is niet nieuw.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >