Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verspeelt punten staat weer gelijk met NEC

Een bittere pil voor Michael Reiziger en zijn ploeg. Waar er gewonnen moest worden om de koppositie te bemachtigen, bleek een gelijkspel het hoogst haalbare op bezoek bij Telstar. Het eindresultaat was extra frustrerend, omdat Ajax nog voorkwam na 2-0 achter te hebben gestaan.

10 februari 2018 - 12:30
UsershyraDesktopajax_dataimages4e239d18474793989864bf0401811532_normal
Een bewogen wedstrijd voor Norbert Alblas. © Pro Shots

Op de gladde kunstgrasmat van het Rabobank-Ijmond-stadion was er aanvankelijk weinig kans voor Ajax op het eigen spelletje te spelen. Telstar, met iets meer spierballen op het veld, maakte dankbaar gebruik van de winterse weersomstandigheden. Al na een paar minuten was de Ajax-verdediging genoodzaakt om een bal van de lijn te halen.

De achterstand had ook even later voorkomen kunnen worden. Een fout van doelman Norbert Alblas verhinderde dat echter. Een houdbare bal van Mohamed Hamdaoui zwabberde richting de Ajax-goal, en eindigde via de handen van Alblas in de goal.

De teleurgestelde doelman bleef in het restant van de eerste helft scherp. Maar kon niet verhinderen dat hij tien minuten na rust weer geklopt werd. Waar Ajax een enorme kans miste op de gelijkmaker, hervatte de doelman van Telstar snel het spel, met alle gevolgen van dien. Na een vlugge tegenaanval was Andrija Novakovich het eindstation. De van Reading gehuurde Serviër schoot knap raak.

Twee minuten later lag de hoopgevende aansluitingstreffer al in het mandje. Mateo Cassierra schoot van afstand raak en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Even later had Zian Flemming de stand al gelijk kunnen trekken, zijn inzet miste echter richting.

De term ‘warmdraaien’ was zowel letterlijk als figuurlijk van toepassing op de beloftenploeg. Het laagje sneeuw op het veld werd alsmaar dunner en het spel van de Amsterdammers daarmee beter. Flemming maakte zijn misser van daarvoor goed door krachtig in te koppen.

Acht minuten later was de terugkomst compleet. Luis Orejuela bekroonde zijn prima optreden met een dito doelpunt. Vanaf de rechterkant maakte hij zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst: 2-3.

Maar daar bleef het niet bij. Hoewel Alblas geweldig redde en de winst veilig leek te stellen, viel de gelijkmaker even later nog. Een inzet van Jerdy Schouten was de defensie van Jong Ajax te machtig. Hoewel een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen, een teleurstelling voor de ploeg van Michael Reiziger. Door het gelijkspel staat Ajax gelijk in punten met NEC, dat door een beter doelsaldo bovenaan staat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >