Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gelegenheidslinksback Ter Heide: ‘Dit was gewoon pech’

Omdat Mitchel Bakker op het laatste moment aan de A-selectie voor Roda JC-uit werd toegevoegd, bekleedde middenvelder Jasper ter Heide in de Youth Leaguewedstrijd tegen PSG de linksbackpositie. Dat deed hij ondanks de nederlaag na strafschoppen naar behoren. ‘Ik hield er rekening mee.’

07 februari 2018 - 09:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesbd3dea578cbbfbf5a5261c2eb01bda6e_normal
Ekkelenkamp, Sidoel, Ter Heide en De Wit voelen de bui al hangen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Jasper, jij bent van origine een controlerende middenvelder, toch?
“Dat is sinds vorig seizoen eigenlijk wel een beetje mijn vaste plek geworden. Daarvoor speelde ik ook als rechts- en linksback. Op die laatste positie speelde ik bij AZ vier jaar. Daarna ging ik naar de rechtsbackpositie maar bij Ajax kennen de meeste mensen me inderdaad vooral als controlerende middenvelder.”

Wanneer hoorde je dat je linksback moest spelen?
“Ik zou eigenlijk rechtsback gaan spelen, maar toen ik de avond voor onze wedstrijd hoorde dat Mitchel met ‘1’ mee moest, hield ik er wel rekening mee. Toen ik hier in de kleedkamer kwam zei Serginho (Dest, red.) dat hij rechtsback speelde. Toen wist ik wel dat ik linksback zou staan.”

Hoe hadden jullie je voorbereid op deze Youth Leaguewedstrijd?
“Op maandag hadden we beelden bekeken. Daarbij lette ik vooral op hun buitenspelers, want ik dacht al dat zij veel zouden wisselen en ik wellicht tegenover de andere buitenspeler zou komen te staan. Dat had ik dus goed ingeschat. Ik wist wel tegen wie ik stond.”

Jullie verliezen ongelukkig na strafschoppen. Desondanks kun je terugkijken op een goede wedstrijd. Je was geregeld een vervelende sta-in-de-weg bij de snelle Franse counters.
“Ja, ik liep alles ‘dicht’. Dat is misschien ook wel een beetje mijn kwaliteit. Ook als controlerende middenvelder. Als linksback was dat hetzelfde, maar ik koop er helemaal niets voor.”

Welk gevoel houd je nu aan deze avond over?
“We wisten van tevoren niet of ze hoog druk zouden geven of zich lieten inzakken. Volgens mij hebben we als team gewoon goed gespeeld, maar hadden we veel pech. Dat is het eigenlijk. We hadden de controle. Ryan (Gravenberg, red.) deed het ook prima. Hij is pas vijftien, maar speelde prima op mijn positie. Complimenten. Nee, dit was gewoon echt pech.”

Je tekende onlangs je contract bij Ajax. Wat is de club precies met jou van plan?
“Ik heb werkelijk waar nog niet echt een idee. Het liefst speel ik als controlerende middenvelder, maar het is ook niet zo dat ik me niet als links-of rechtsback wil ontwikkelen. Ik zie het wel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >