Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Donny gooit op lange trainingsdagen graag een pijltje

De Ajacieden maken sinds de komst van Erik ten Hag veel trainingsuren. Er wordt vaak twee keer per dag getraind en tussendoor is er de tijd voor de nodige ontspanning. Van de Beek vult die tijd niet achter de spelcomputer, maar gooit lekker een pijltje.

09 februari 2018 - 12:31
UsershyraDesktopajax_dataimagesc075f4ff8ff08571c84335bda18b12c9_normal
Donny mikt regelmatig in de roos, ook binnen de lijnen. © De Brouwer

Met het inruilen van Marcel Keizer voor Ten Hag is de rol van Van de Beek nogal aan het veranderen. De middenvelder vertelde hierover aan Ajax Life na het gewonnen uitduel met Roda JC (2-4), maar er is meer interessants.

Ten Hag brengt met zijn spelers veel tijd door op het veld. “Dat vraagt veel van je concentratie,” aldus Van de Beek tegenover Het Parool. Het achterliggende idee is dat trainingen meer concentratie vereisen dan wedstrijden, waardoor die ‘eenvoudiger’ worden.

Ajax bevindt zich op een omslagpunt, omdat Ten Hag zowel bij balbezit als balverlies dingen anders wil doen dan Keizer. “Daar zijn die lange trainingsdagen voor. Hoe zo’n dag eruitziet? Om 09.00 uur verzamelen op de club, ontbijten, om 10.30 uur trainen, lunchen en dan rond 14.00 uur weer het veld op.”

“Ik slaap niet tussen de trainingen door, bij de jeugd doen ze dat wel. En voor ons is die mogelijkheid er ook om even een uurtje op een stretcher te liggen en je ogen dicht te doen. Maar ik ga meestal darten.”

In deze tijd van mobiele telefoons, e-sports en noem het maar op is het fijn om te lezen dat Donny ervoor kiest een lekker potje te darten. Het is ons niet bekend of er ook een biljarttafel op De Toekomst staat, wel weten we dat sommige spelers druk zijn met het Keezenspel en klaverjassen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >