Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks maakt mooie overstap naar Italiaanse Serie A

Ging hij wel, ging hij niet, dat was een beetje de vraag rond Mitchell Dijks tijdens de winter. Hij bleef, maar blijkt in januari al een succesvolle keuring bij Bologna achter de rug te hebben. Hij vertrekt na dit seizoen dan ook transfervrij naar Noord-Italië.

16 februari 2018 - 08:17
UsershyraDesktopajax_dataimages5a2f7767767cbbda64b5235b9e2c78fd_normal
Dijks voetbalt volgend seizoen in Stadio Renato Dall'Ara © Ajax Images

Dat is althans wat De Telegraaf vanmorgen op de sportpagina’s meldt, dus dan kunnen we best aannemen dat de dingen kloppen. De krant weet dat de linksback op het punt stond om deze mooie transfer afgelopen winter al te maken, maar de boel ketste af.

Dit had volgens de krant te maken met het niet doorgaan van de transfer van Bologna-speler Adam Masina. Die stond op het punt om naar RB Leipzig te gaan, maar dat ging niet door. Dat maakt dat Dijks niet direct, maar pas in de zomer voor vijf seizoenen richting de huidige nummer 13 van Italië vertrekt.

De wakkere krant stelt dat de laatste details nog wel goed op papier gezet moeten worden en dat de betrokken partijen de deal vervolgens wereldkundig maken.

Voor de sympathieke Dijks is het een gek seizoen. Bij de start had Marcel Keizer, mede door de blessure van Daley Sinkgraven, weinig opties op linksachter en hield hij de sterke verdediger er graag bij.

Sterker nog, Keizer gunde hem een basisplek. Voor zolang het nodig was. Inmiddels komt Dijks al een poosje niet meer in de plannen voor. Zeker toen ook Max Wöber zijn plekje aan het verdienen was en na de aankoop van Nico Tagliafico is het boek helemaal potdicht.

Een definitief vertrek is dan ook voor alle partijen het beste en een overgang naar de Serie A is natuurlijk een geweldig avontuur voor de verdediger. De supporters van Bologna krijgen er in Stadio Renato Dall’Ara een stoomwals bij op linksachter.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >