Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verslaan Excelsior en blijven in spoor Twente

Sinds vorige week heeft Ajax Vrouwen niet langer de minste verliespunten in de competitie, waardoor FC Twente de afgelopen week koploper was. Na gisteravond blijft de stand onveranderd. Waar Ajax thuis won van Excelsior Barendrecht en Twente van VV Alkmaar.

10 februari 2018 - 10:54
UsershyraDesktopajax_dataimages7ca6ae688ed96ecc25cba48d800602ba_normal
Het is wachten op een misstap van Twente. © Sjoerd Tullenaar

De wedstrijd begon niet voortvarend. Al binnen vijf minuten zat de schrik er goed in bij de thuisploeg. Niet vanwege gevaar voor het eigen doel, maar door een hoofdblessure van Merel van Dongen. Na een ongelukkige val moest zij met een brancard van het veld. Nicky van den Abbeele mocht derhalve vroeg invallen.

Scoren bleek een goed medicijn tegen de schrik. En al binnen tien minuten viel de openingstreffer. Nadat een schot van afstand van richting werd veranderd, kreeg Linda Bakker het doelpunt op haar naam. Nog voor een half uur spelen leek de 2-0 in de maak. Helaas spatte de kopbal van Stefanie van der Gragt uiteen op de lat.

Tot aan de rust gingen de Amsterdammers naarstig op zoek naar een tweede goal. Alle moeite ten spijt, de dames gingen rusten met een minimale voorsprong op zak.

Direct na rust was het wel raak. Marjolijn van den Bighelaar schoot gecontroleerd raak, de keeper van Excelsior dook alleen nog voor de vorm. Vanaf de 2-0 was de geest uit de wedstrijd. Het winterse decor kwam het Ajax-spel niet ten goede, waar het laagje sneeuw een extra factor betekende om rekening mee te houden.

Na afloop van de wedstrijd werd al snel bekend dat de uitgevallen Merel van Dongen een hersenschudding heeft opgelopen. Hoe lang zij uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >