Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen overtuigen in guur Friesland

Het einde van de reguliere competitie komt in zicht, voor Ajax Vrouwen is het zaak om bij te blijven voorafgaand aan de confrontaties tegen FC Twente in de kampioenspoule. In dat kader deed de ploeg van Benno Nihom uitstekende zaken door bij SC Heerenveen te winnen met 1-3.

17 februari 2018 - 11:30
UsershyraDesktopajax_dataimages568829e651d11c2119435153b63b7ca3_normal
Ajax blijft wedstrijdjes winnen. Het moet wel. © Pro Shots

De dames van Ajax grijpen vaker een tegenstander bij de keel. Zo overkwam ook de ploeg uit Friesland. Warmdraaien in de kou leek niet nodig, Ajax liet er geen gras over groeien. Na wat speldenprikjes viel al na een kwartier de eerste treffer. Marjolijn van den Bighelaar behandelde een bal die terugkwam van de lat uitstekend en zette haar ploeg op voorsprong.

Vrijwel direct na de openingstreffer had het zo zomaar 0-2 kunnen zijn. Toni Payne stoomde met grote passen op langs de zijlijn en trok de bal met grote snelheid voor. Linda Bakker kwam centimeters te kort om de bal binnen te werken.

Het uitblijven van de 0-2 leek Ajax duur komen te staan. Heerenveen kwam in het tweede bedrijf beter in de wedstrijd en kreeg enkele kansen op de gelijkmaker. Tegen de verhoudingen in wist Kelly Zeeman de voorsprong uit te breiden.

Even daarna kreeg de thuisploeg toch de verdiende aansluitingstreffer, welke gedeeltelijk toegeschreven kan worden aan Lize Kop. De keepster leverde de bal onnodig in en zag haar fout afgestraft worden.

Klaarblijkelijk niet geschrokken van de tegentreffer begon Ajax weer met het uitvoeren van het eigen spelletje. Druk zetten, combineren, voorzetten en schieten. Dat recept een aantal keer op rij. Bij een van deze aanvallen werd een aanvallende Ajacied onreglementair naar beneden gehaald. Vrije trap.

Inesse Kaagman profiteerde optimaal van het gegeven buitenkansje. Haar vrije trap ging aan alles en iedereen voorbij en plofte onverwachts binnen. De opluchting bij de dames in het rood-wit was groot.

Zodoende heeft Ajax nog altijd een verliespunt meer dan concurrent FC Twente. Volgende week wacht de laatste reguliere competitiewedstrijd, waarna de bovenste vijf ploegen op de ranglijst worden ingedeeld in de kampioenspoule. Deze ploegen maken onderling uit wie er met het kampioenschap vandoor gaat. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >