Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 14: ‘Nico’, Dapp’re Schrijver en Johan Cruijff Arena

Krantje veertien valt vandaag op de mat bij de trouwe leden van de supportersvereniging. Daarin gepaste aandacht voor Ajax’ Nummer Veertien, een uitgebreide kennismaking met ‘Nico’ Tagliafico en we kijken rond bij de verbouwingen in en rondom de Johan Cruijff Arena.

16 februari 2018 - 07:00

Ajax wint zijn wedstrijden momenteel op karakter, maar sterke fases worden afgewisseld met zeer matige momenten. Desondanks pakte de ploeg in een drukke voetbalweek negen punten uit drie duels. Op onze opiniepagina concluderen we dat de zwervende (maar scorende) Klaas Jan Huntelaar symbool staat voor het zoekende keurkorps van trainer Erik ten Hag.

Omdat we in deze veertiende editie van het seizoen ook veel aandacht hebben voor het stadion, kunnen onze leden in de quiz hun kennis testen over Johan Cruijff én de stadions waarin Ajax tot op heden speelde. Ofwel: een diversiteit aan vragen: van Leandro Resida en Martin Jol tot Rob Schuurman.  

Ajaxfan Stefan Maas (17) liep als onze jaarlijkse Dapp’re Schrijver een dagje met de redactie mee tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Hoe hij zijn eigen interview met Justin Kluivert na afloop van de wedstrijd vond, lees je op onze Jonge Schare-pagina.  

In deze editie hebben we ook een interview met Vita van der Linden. De verdedigster heeft na veel blessureleed haar plekje weer gevonden in de ploeg van trainer Benno Nihom. Hij noemt haar een moderne rechtsback en avontuurlijke speelster. Wij hoorden in het interview vooral dat ze hongerig is en prijzen wil winnen.

Dat laatste geldt ook voor Nicolás Tagliafico. De Argentijn siert stoer en strijdbaar de cover van deze editie. En hij poseert met de WK-bal van Adidas die komende zomer in Rusland gebruikt zal worden. Een bewuste keuze, zo blijkt tijdens het kantinegesprek met de verdediger die in zijn eerste weken al uitgroeide tot een populaire speler. 

In de rubriek Onder de Loep blikt David Endt terug op de stadions van Ajax en daarbij beantwoordt hij ook de vraag hoe snel de Ajacieden zich doorgaans thuisvoelden in zo'n nieuw onderkomen na een verhuizing of verbouwing.

Daarop voortbordurend maakten we gretig gebruik van een aangeboden rondleiding door de huidige Johan Cruijff Arena, waar ijverige bouwlieden aan de oostzijde hard werken aan supportersvriendelijke verbeteringen in aanloop naar het EK van 2020.

In onze shirtjesrubriek Tweede Huid pakken we er een van de mooiste shirts bij; het officiële shirt dat Johan Cruijff droeg in zijn dramatische laatste wedstrijd voor Ajax, thuis tegen Bayern München in 1978. Een wedstrijd om snel te vergeten, een shirt om voor eeuwig te koesteren, zo blijkt uit woorden van de eigenaar.

Onze krant Ajax Life wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is niet te koop in de winkel. Wil jij hem lezen? Sluit je dan bij ons aan! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >