Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 13: Huntelaar, Youth League en Oliseh

De dertiende editie van Ajax Life valt vandaag op de mat bij onze trouwe leden. Daarin spreken we uitgebreid met routinier Klaas Jan Huntelaar, talent Jurgen Ekkelenkamp en gingen we op bezoek bij oud-Ajacied Sunday Oliseh in Sittard.

02 februari 2018 - 07:00

Natuurlijk staat de redactie ook stil bij de eerste twee duels onder Erik ten Hag. Wat ging goed? Wat moet beter? En is er al sprake van een verloren seizoen of is er nog hoop met het oog op de 34ste landstitel?

Verder testen we natuurlijk weer de Ajaxkennis van onze lezers in onze Ajax Life Quiz. Die gaat in deze editie over Ajaxspitsen uit heden en verleden. Weet jij bijvoorbeeld welke oud-Ajaied in een interview vertelde dat ‘de specifieke Ajaxspits’ volgens hem niet bestaat?

Ajax onder 19 is dit seizoen als enige elftal nog Europees actief. De ploeg treft op dinsdag 6 februari het Franse Paris Saint-Germain in de Youth League. De eenmalige wedstrijd vindt plaats op De Toekomst is volledig uitverkocht. De talentvolle Jurgen Ekkelenkamp blikt vooruit op die kraker, verklaart zijn indrukwekkende statistieken en kijkt terug op het trainingskamp in Portugal waar hij meetrainde met de A-selectie.

Onze cover is gereserveerd voor Klaas Jan Huntelaar. Hoe ziet de aanvaller zijn eigen rol in de ploeg van Erik ten Hag? Hoe is het als routinier in de kleedkamer tussen al die jonkies? Plakt hij er na dit seizoen inderdaad nog een jaar aan vast? Klaas Jan nam alle tijd voor antwoorden op deze en andere vragen.

In de rubriek Onder de Loep blikt Menno Pot op verzoek terug op historische wedstrijden tegen FC Twente die voor opvallend veel Ajaxtrainers niet goed uitpakten. In onze shirtjesrubriek Tweede Huid, gaat David Endt dieper in op het prachtige Kappa-shirt, dat Marco van Basten midden jaren tachtig droeg.

En dan is er nog Sunday Oliseh. De oud-Ajacied kende met Fortuna Sittard een prima eerste seizoenshelft en won zelfs een periodetitel. We zochten hem op in Limburg en bespraken aan de hand van de jaarboeken zijn twee tegenstrijdige Ajaxseizoenen. Natuurlijk vertelt de ambitieuze Nigeriaan ook hoe hij Perr Schuurs klaarstoomt voor zijn aanstaande Ajaxavontuur.

Onze krant Ajax Life wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is niet te koop in de winkel. Wil jij hem lezen? Sluit je dan bij ons aan! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >