Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

25 jaar SV Ajax: Unieke belevenissen voor jong en oud

De Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment om terug te blikken op onze eigen levensloop. Deze keer: de supportersevenementen door de jaren heen.

21 februari 2018 - 13:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa4e94f6e9f2bae52ad5ab8591c7bc6e_normal
Een potje gamen tegen je favoriete speler. Welke tiener wil dat nou niet? © Pro Shots

Propvol zit het Ajax Life Fifa-toernooi op zondag 18 februari. Grote kans dat ook Café Ajax Life – vrijdag 30 maart in de Johan Cruijff Arena – binnen een mum van tijd volgeboekt is.

Onder de vlag van de supportersvereniging kunnen fans al jaren in hun eigen regio terecht voor Ajaxfeestjes, zoals een bowling- of dartsavond. Grotere evenementen, zoals de nieuwjaarsreceptie en het slotfeest van het seizoen, vonden plaats in de Amsterdamse Rai. Daar zongen een paar duizend man zijn keel schor voor de Ajacieden die op dat moment Europa veroverden.

Naarmate de glorieuze jaren negentig richting millenniumwisseling geen vervolg kregen, trok de supportersvereniging ook vaker het land in om met een spelersdelegatie menig regionaal Ajaxfeestje te completeren.

De laatste jaren zijn de activiteiten met Ajaxspelers steeds vaker in de buurt van Amsterdam. Doorgaans gebeurt dat op verzoek van de desbetreffende hoofdtrainer. De agenda’s puilen uit, waarbij de sportieve belangen altijd zwaarder wegen dan alle overige belangen. Een avondje naar Limburg, zoals in het verleden, is er tegenwoordig niet meer bij. Daarvoor is de speelkalender te vol. Voetbal staat centraal, altijd en overal.

Zodoende organiseerde de supportersvereniging onder de noemer Café Ajax Life al diverse Ajaxavonden in de Arena. Een filmavond over Jari Litmanen of een exclusieve rondvaart met de Fin door de Amsterdamse grachten; ook dat was een voorrecht voor leden van de supportersvereniging. Want dat blijft nog steeds de missie van de vereniging: het versterken van het clubgevoel door aan de wensen van jong en oud tegemoet te komen.

Jouw Ajaxmoment
Zonder onze leden is onze vereniging niks waard. Wij willen heel graag dat jullie je mooiste momenten uit 25 jaar Ajax als supporter met ons delen. Dat mag in geschrift, met foto’s, video’s - de keuze is aan jullie. Met die Ajaxherinneringen gaan wij dan aan de slag, om iets moois te maken dat past bij dit mooie jubileumjaar. Bijdrages kunnen het hele seizoen naar redactie@svajax.nl.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >