Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

25 jaar SV Ajax: Afscheidslijst als aandenken

De Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment op terug te blikken op onze eigen levensloop. Deze keer: de fotocollage voor alle oud-spelers.

07 februari 2018 - 15:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesd33cc4f9ff9d017ea4beda678dbd73e5_normal
Supportersvereniging Ajax geeft oud-spelers een presentje © De Brouwer

Het zal niet iedereen zijn opgevallen, maar in seizoen 2016/2017 werd voor Ajax - PSV in de Amsterdam Arena afscheid genomen van Mike van der Hoorn. Hij kreeg langs de zijlijn een hand van Marc Overmars, een vest van de AFCA Supportersclub én een fotocollage van de Supportersvereniging Ajax. Dat laatste is inmiddels een traditie: wie afscheid neemt, krijgt een mooie lijst, met foto’s die de Ajaxcarrière van de betreffende speler weergeeft.

Vuurwerk
Afscheid nemen van een speler is tegenwoordig heel normaal, toch bestaat die traditie minder lang dan je zou verwachten. In 1993 waren Wim Jonk en Dennis Bergkamp de eerste Ajacieden die, meteen na hun laatste wedstrijd, werden uitgezwaaid in het stadion.

Een jaar later was het de beurt aan Stefan Pettersson, er was vuurwerk en een bloemenzee voor de Zweed. Na de laatste training van het seizoen kreeg hij tevens als eerste Ajacied een fotocollage vanuit de supportersvereniging. Velen volgden met afscheid nemen. Veelal met vuurwerk en applaus, soms met een traan. Zoals bij Jari Litmanen en Danny Blind, die nog met grasvlekken op hun outfit geëmotioneerd een ereronde maakten door de Amsterdam Arena.

Zomerstop
Het is eigenlijk het mooiste moment om afscheid te nemen: direct na je laatste wedstrijd. Dat komt echter niet meer voor. Domweg omdat veel spelers niet eens weten wat daadwerkelijk hun laatste wedstrijd was. Vaak worden pas handtekeningen gezet tijdens de zomer- en winterstop en dus wordt het vaak puzzelen wanneer een afscheid gepland kan worden. Daar kan, zoals bij Mike van der Hoorn, bijna een halfjaar overheen gaan.

Davidson Sánchez, Jaïro Riedewald en Kenny Tete proberen bijvoorbeeld dit seizoen nog een keer langs te komen. Jammer dat de kans klein is dat we Heiko Westermann nog mogen uitzwaaien. Wie er binnenkort ook afscheid komt nemen van de Ajaxfans, hij krijgt een collage vanuit de Supportersvereniging Ajax. Namens de supporters. Want eens Ajacied, altijd Ajacied.

Jouw Ajaxmoment
Zonder onze leden is onze vereniging niks waard. Wij willen heel graag dat jullie je mooiste momenten uit 25 jaar Ajax als supporter met ons delen. Dat mag in geschrift, met foto’s, video’s - de keuze is aan jullie. Met die Ajaxherinneringen gaan wij dan aan de slag, om iets moois te maken dat past bij dit mooie jubileumjaar. Bijdrages kunnen het hele seizoen naar redactie@svajax.nl.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >