Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Waar was jij...?

Er zijn wedstrijden die zo op elkaar lijken dat je even goed in je geheugen moet graven. De uitslag of tegenstander ben je vergeten. Daarentegen zijn er ook potjes die zo speciaal zijn dat je ze altijd zult herinneren.

17 december 2018 - 08:34
leontinewaarwasjijcar

Omdat de wedstrijd spannend was, het voetbal goed, de ontlading groot. Zulke duels nestellen zich in je geheugen waardoor je ze altijd terug kunt roepen: dat gevoel van die pot en de plek waar je de wedstrijd beleefde.

Er komen heerlijke flarden van geluk bovendrijven van het moment waarop Ajax op z'n Duits van Benfica won. Ik herinner vooral de ontlading. En dat het doelpunt veel geluk in zich had. Een pass van Blind in het wilde weg, een netniet-aanraking door Dolberg en tenslotte een afvallende bal die via de tegenstander het netje in vloog. We vlogen op de tribunes onbekenden om de hals, ongekend dat het geluk een keer onze kant opviel.

En dan Bayern-thuis. Een pot voetbal die alles in zich had. Spanning, sensatie, strijdlust, goed voetbal, achter staan, op voorsprong komen en naïviteit. Ik wed dat jullie deze wedstrijd niet snel vergeten. Waar was jij?

Spanning, sensatie, strijdlust, goed voetbal, achter staan, op voorsprong komen en naïviteit

De vraag voor mij is pijnlijk, om meerdere redenen. Zo zag ik hem niet in het stadion. Mijn kaartje stond ik af vanwege slaapgebrek en een ziek baby'tje thuis. Tijdens de nachtvoeding kwam ik tot de pijnlijke conclusie dat ik in slaap was gevallen, ergens na de rode kaart voor Wöber. Ik baalde als een stekker en helemaal nadat ik zag wat ik allemaal nog had gemist.

De dag erna stond ik een kerstboom uit te zoeken in het tuincentrum. Bij de afdeling verlichting sprak een man ons aan die de dag ervoor dezelfde lampjes had gekocht. Hij waarschuwde ons met een pijnlijke mededeling. De led-verlichting had zijn tv-verbinding verstoord, precies tijdens Ajax - Bayern.

Voordat hij erachter kwam wat het euvel was, was de wedstrijd praktisch afgelopen. Hij schakelde pas in na de 1-1, dus hij had het spannende staartje gelukkig nog net wel meegemaakt. Ik stel me de aardig uitziende man vloekend en tierend voor in zijn huiskamer. Panikerend waarom hij geen verbinding heeft.

Ik schat in dat deze man jaren later nog precies weet waar hij was tijdens deze memorabele wedstrijd.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >