Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Onana zit totaal niet met eerste tegentreffer in 834 minuten

Als een keeper 834 minuten lang niet hoeft te vissen, verwacht je dat hij er flink de balen van heeft. ADO Den Haag deed iets wat al sinds 22 augustus niet meer lukte: scoren in de Johan Cruijff Arena. Andre Onana zit er echter totaal niet mee, zo blijkt na de 5-1-winst.

02 december 2018 - 20:37
onanaajaadocar

Andre, hoe erg heb jij genoten van de wedstrijd tegen ADO?
“Het was een goede match! Hoe leuk ik het vond? Heel erg leuk! Tien doelpunten maken had inderdaad gekund, maar het is erg moeilijk om zo vaak te scoren. Als je kijkt naar de kansen had het gekund, alleen leveren kansen niet altijd doelpunten op. Ik ben blij met de winst, de jongens scoorden vijf keer en dat is nog steeds heel veel. Zo simpel is dat echt niet. Bedenk ook hoe ver teruggetrokken ADO stond. Ik ben blij en trots.”

Heb je je teamgenoten nog wel gezien tijdens de wedstrijd? Ze stonden alleen maar op de andere helft!
“Ze stonden heel hoog, maar ik moest het scherp in de gaten houden. Ik moest blijven opletten, want ADO heeft pijlsnelle aanvallers. Soms kwam er een diepe bal. Dan moet je er wel bij zijn.”

Hoe was het om al om 12.15 uur te voetballen?
“Anders, maar het was best oké. We moesten er klaar voor zijn en stonden er toen de bal ging rollen. Of ik graag ontbijt met spaghetti? Ik hou overal van! Zelfs in alle vroegte, als het voor een wedstrijd is. Dan telt alleen je voorbereiding. Wat ik heb gegeten? Pasta en brood, ik had honger!”

Hoe was het om na 834 minuten in de JC Arena een doelpunt tegen te krijgen?
“Weet je, het boeit mij echt niet. Het team is het allerbelangrijkst en we hebben onze wedstrijd gewonnen, dus ik ben blij. Statistieken zijn leuk, maar de cijfers vertellen ook dat we heel goed kunnen verdedigen. Daar moeten we gewoon mee doorgaan, ondanks een tegentreffer.”

“Het leven van een doelman gaat om het voorkomen van tegendoelpunten, maar dat lukte nu even niet. Je moet sterk zijn en doorgaan, want er valt toch niets aan te veranderen. Het was een knappe vrije trap, maar ook dat maakt het niet gemakkelijker om te accepteren. Als er wordt gescoord, is daarvoor een fout gemaakt. Zonder fouten geen goals. We zijn nog jong en zullen dus fouten maken. Ik ben ook nog jong en zeker niet foutloos. We moeten sterk zijn en vooruit blijven kijken.”

Het was goed zichtbaar dat je blij was toen Daley Sinkgraven inviel, waarom?
“Die jongen heeft lange tijd niet kunnen voetballen. Het is voor hem belangrijk om na twee jaar terug te komen. Dit toont aan hoe sterk hij is, want het is niet gemakkelijk. Ik ben heel blij voor hem. Ik kan me niet voorstellen dat ik twee jaar lang nauwelijks op doel kan staan.”

“Ik kan totaal niet bedenken hoe zoiets moet zijn, om twee jaar lang een blessure te hebben. Het is heel knap van Daley dat hij zich terug heeft geknokt. Ik vond het geweldig dat hij inviel. Ik heb natuurlijk van dichtbij gezien wat hij er tijdens zijn revalidatie allemaal voor heeft gedaan. Iedereen wil voetballen en als dat zo lang niet kan, is dat zwaar… Je leeft ervoor om wedstrijden te spelen.”

Hoe kijk je terug op je redding in de laatste minuut? Je leek wel een ijshockeykeeper!
“Het was een goede redding, want de tegenstander scoorde niet! Als ik iemand van scoren afhoud, ben ik blij. Maar ik moet hard blijven werken en klaar zijn voor de volgende wedstrijd. Het is moeilijk om zo lang te blijven staan...”

“Shit, scoor nou!
“Scoor nou!”

Onana was eventjes afgeleid door de televisie en een spelsituatie bij Feyenoord - PSV. Het stond tijdens dit interview nog 0-0, maar de wedstrijd eindigde natuurlijk in 2-1.

Je traint toch op specifiek op zulke situaties, om zo lang mogelijk te wachten?
“Het is heel moeilijk om deze redding te maken, echt waar! Maar het is mijn werk en ik sta er om mijn job te doen, dus ik ben blij dat het goed ging.”

De volgende wedstrijd is pas zaterdag. Is het lekker om eventjes niet midweeks te voetballen?
“Dat is fantastisch voor ons! We hebben rust nodig, ik in ieder geval wel. We reizen veel vanwege Europese wedstrijden, maar ook met de nationale ploeg ben ik veel op pad. Ik kan deze week tijd spenderen met vrienden, familie en het doen van leuke dingen. En het voetbal eventjes een beetje vergeten. We hebben vast ergens een dag vrij, maar ik heb nog niet naar het schema gekeken. Vrije dagen zijn absoluut welkom, als we maar zorgen dat we er zaterdag weer klaar voor zijn!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >