Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajax opent jacht op Mexicaanse aanvaller Lainez (18)

Het lijkt erop dat Ajax inderdaad niet stil zit met het oog op de selectie voor volgend seizoen. De komst van Lisandro Magallan moet spoedig aangekondigd worden, Lassina Traoré komt ook naar Amsterdam en nu wordt de club hevig gelinkt aan Diego Lainez.

17 december 2018 - 07:58

Euhm, wie? Lainez, een achttienjarig talent van Club América. Diverse Mexicaanse publicaties melden dat de aanvaller binnenkort op zeker naar Ajax verkast, De Telegraaf houdt nog een slag om de arm. Of het nu wel of niet rondkomt, zeker is dat Ajax zijn pijlen richt op de categorie met de beste talenten.

De achttienjarige Lainez staat hoog aangeschreven en speelde inmiddels al twee interlands voor de nationale ploeg van Mexico. Ook tijdens de titelrace van Club América in Liga MX was hij belangrijk. Lainez was in de halve finales zowel uit als thuis trefzeker tegen Pumas.

De kleine Lainez, hij meet slechts 1,67 meter, speelt bij voorkeur linksbuiten en heeft een goede dribbel in huis. Het kan bijna niet anders of hij moet ook op een lijstje van PSV staan of hebben gestaan. De lampenclub beschikt over zeer goede connecties in Mexico, al wordt ook Olympique Lyon genoemd als geïnteresseerde partij.

Hoewel het geen uitgemaakte zaak schijnt te zijn dat Lainez over een tijdje het Ajaxshirt draagt, menen diverse Mexicaanse publicaties dat het allemaal in orde komt. Er zou zelfs al een akkoord zijn gesloten over de transfersom. Ajax heeft naar verluidt een som geld over die nog niet eerder is neergelegd voor een speler uit de Mexicaanse competitie.

Wie weet vormt zijn te kiezen rugnummer nog een heet hangijzer. We komen op filmpjes tegen dat Lainez voetbalt in een shirt met 340 achterop. Het dragen van dit nummer bij Ajax lijkt uitgesloten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >