Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stewards uitgerust met bodycams bij Ajax - Bayern

Ajax laat op de clubwebsite weten een aantal maatregelen de treffen om ongeregeldheden te voorkomen. Zo worden sommige stewards uitgerust met bodycams.

12 december 2018 - 11:46
stewards-1200-bodycam

De Uefa houdt zaken scherp in de gaten. Zo is Ajax al door de bond beboet voor geblokkeerde tribunetrappen en vuurwerk dat is afgestoken. Ajax vraagt supporters dan ook om vuurwerk woensdagavond achterwege te laten en om de trappen vrij te houden.

Verder is Ajax - Bayern een startpunt voor iets heel anders: voortaan krijgen ongeveer tien van de vierhonderd steward bij thuiswedstrijden een bodycam omgehangen. De stewards met deze camera’s gaan verspreid over het hele stadion werken.

Wij maken uit de berichtgeving van Ajax op dat de camera’s alleen worden ingeschakeld als er sprake is van een eventuele escalatie, bijvoorbeeld als een supporter het stadion wordt uitgezet om wat voor reden dan ook. De video-apparatuur staat dus niet continu aan.

Het doel van de bodycam-inzet is om ‘agressie verder te reduceren,’ zo lezen we. De camera’s leggen beeld en geluid van incidenten vast, ook op plekken waar op dit moment geen cameratoezicht is.

Verder is het zaak om op tijd naar de Johan Cruijff Arena te komen als je de aftrap tegen de Rekordmeister uit Duitsland niet wilt missen. Ajax heeft strenge toegangscontroles aangekondigd die best wat tijd in beslag kunnen nemen. Lees hier meer over het hoe en waarom. De stadionpoortjes gaan om 19.30 uur open.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >