Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ondanks Ajax vol zelfvertrouwen beetje gemengde gevoelens bij Ten Hag

Erik ten Hag hield gemengde gevoelens over aan het 3-3-gelijkspel tegen Bayern München. Desondanks overheerst de trots. Niet alleen door de prestatie tegen de Duitsers, maar vanwege de gehele Europese campagne tot op heden.

13 december 2018 - 00:45
hagajabaycar
De strijdlust van Ajax doet Ten Hag goed. Heel erg goed. © Pro Shots

Bayern München-trainer Niko Kovac sprak na het 3-3-gelijkspel in de Johan Cruijff Arena van een onderhoudende wedstrijd. Zijn collega Erik ten Hag kreeg van de perschef de uitdaging om een korte analyse op het zinderende duel tussen Ajax en Bayern München te geven. “Er zitten nogal wat verhalen in deze wedstrijd,” lachte de trainer het onmogelijke verzoek weg.

Ten Hag zat met gemengde gevoelens op de stoel. Enerzijds was zijn ploeg dicht bij een historische zege. Anderzijds wordt Ajax maandag bij de loting gekoppeld aan een van de groepswinnaars. “We hebben fantastisch gespeeld tegen een topclub in Europa. Als je dit op de mat kunt brengen, moet je een groot compliment geven. De spelers hebben als team voor elkaar gevochten.”

De tukker was vooral tevreden over de uitvoering van de tactiek. “De spelers hebben het tactische plan goed omgezet. We wilden hoog pressen en dat deden ze fantastisch. De moed hebben en zeker ook de afstemming. Daar had Bayern overduidelijk grote moeite mee. Zij kregen natuurlijk een aantal kansen, maar dat had meer met ons te maken. Het was vrij naïef hoe we hun in de counter zetten. Daar moeten we van leren.”

Na een ‘redelijke eerste helft’ wilde Ten Hag in de tweede helft van zijn elftal een meer verzorgde opbouw zien. “Als we iets meer rust bewaren, kun je er veel meer rendement uithalen en dan zou ons aanvalsplan ook veel beter opgaan. Dan kan Dusan Tadic zich ook meer uit de spits laten vallen, waardoor er ruimtes ontstaan en Bayern moet kiezen. Dan zouden Van de Beek en Neres daar achter kunnen komen. Na rust ging dat beter en dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker.”

Na de gelijkmaker zag Ten Hag een hectische strijd met twee rode kaarten. “We moesten winnen. Daarom bracht ik een spits in. Dat leverde een penalty op die we ook maakten. Dan is het doodzonde dat je de zege niet over de streep kunt trekken. De 2-2 en 2-3 gaven we allebei makkelijk weg door naïef verdedigen.”

Dat zijn jongens na de 2-3 van de Duitsers op zoek bleven gaan naar de gelijkmaker en de eventuele winnende treffer stemde Ten Hag meer dan tevreden. “Dan moet ik ze tóch weer de complimenten geven hoe ze de rug rechtten, karakter toonden de weerbaarheid en veerkracht toonden. Al met al een heel groot compliment voor deze wedstrijd en de hele Europese campagne.

Ajax wordt bij de loting dus gekoppeld aan een van de groepswinnaars. Ten Hag acht zijn ploeg niet kansloos, maar beseft dat er veel nodig is voor nieuw succes. “We kunnen zelfvertrouwen meenemen naar de volgende ronde. We speelden nu tegen een topploeg. Als we leren van onze fouten en dit spel frequenter op de mat leggen, hebben we een kans. Daar gaat het om.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >