Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mogelijke tegenstanders: Ajax treft na tweede plek een groepswinnaar...

Helaas, helaas. Het is Ajax net niet gelukt om als eerste te eindigen in groep E van de Champions League. Dat is jammer, maar het is en blijft een knappe prestatie om de laatste zestien te bereiken. Als gevolg hiervan wordt Ajax wel gekoppeld aan de winnaar van een andere CL-groep.

12 december 2018 - 22:55
mogelijktweedecar
Bayern was al een zware opgave en het wordt vast niet gemakkelijker. © Pro Shots

Als de Ajacieden erin waren geslaagd om te winnen van Bayern München was er maandag rond lunchtijd wellicht een iets minder sterke tegenstander uit de koker komen rollen. Er dreigt nu een paring met de absolute top van Europa.

Hoe werkt de loting? De groepswinnaars krijgen het voorrecht dat ze elkaar ontlopen en ook clubs uit hetzelfde land kunnen niet tegen elkaar uitkomen. Aangezien er nogal wat Engelse clubs als tweede zijn geëindigd, betekent dit een grotere mogelijkheid op Manchester City als tegenstander.

Dit is het complete rijtje mogelijke tegenstanders: Borussia Dortmund, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, FC Porto, Manchester City, Real Madrid en Juventus.

Je ziet het al, de term grootmacht dekt amper de lading voor de meeste ploegen die we tegenkomen in dit rijtje. Het allermooist zou natuurlijk zijn om FC Porto te treffen – Porto ging nog niet zo lang geleden onderuit op bezoek bij Benfica – maar meestal loopt het bij de Uefa dan weer net zo dat grote clubs aan de kleintjes worden gekoppeld.

Er valt maandag rond lunchtijd meer te vertellen over het perspectief van Ajax. En over de speeldata. De wedstrijden in de achtste finales worden nogal uitgesmeerd zodat alles live op televisie kan worden vertoond.

Dit is wel alvast goed om te weten: Ajax opent ergens half februari 2019 met een thuiswedstrijd. Qua uitwedstrijd moet je alweer rekening houden met de eerste helft van maart.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >