Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana gaat niet naar Barca om de stoep te schilderen

Interviews met Andre Onana leveren altijd mooie dingen op, zo blijkt nu ook weer. De flamboyante goalie sprak uitgebreid met de Catalaanse krant Sport.

19 december 2018 - 15:46
onana-over-barca-1200
Ook voor een dolletje links en rechts kun je Onana er goed bij hebben. © Ajax Images

Natuurlijk heeft Onana een verleden bij Barca en hij vergelijkt in dit interview de filosofie van Ajax met de Spaanse grootmacht. Je weet op voorhand dat hij vragen krijgt over een eventuele terugkeer naar La Liga. Of dat niet een droom zou zijn en zo. Veel spelers roepen dan gelijk ‘ja’, maar Onana steekt net even anders in elkaar.

“De waarheid is dat ik er niet aan denk. Een terugkeer naar Barca zou iets groots zijn. Wie zou daar niet willen spelen,” stelt de Kameroener een retorische vraag aan Sport. Toch moet de koploper uit Spanje een goed verhaal hebben, wil het kans maken op de handtekening van Onana, zo lijkt het.

“Het is heel gemakkelijk om te zeggen: Onana, misschien wil Barca jou, maar ik ga daar niet heen om de stoep te schilderen. Ik wil spelen,” is de keeper als altijd eerlijk over zijn ambities. Dat hij een stap hogerop wil maken is ook helemaal geen geheim, want dat gaf Onana vorig seizoen al eerlijk toe.

Zo ver kwam het echter niet, dus verdedigt hij nog altijd het doel van Ajax. En daar kan iedereen alleen maar heel erg blij mee zijn. De doelman is dat zelf overigens ook. Het worden spannende tijden, want de kans dat Onana Ajax na dit seizoen alsnog verlaat is natuurlijk gewoon best groot. Zeker omdat hij heus niet alleen in Catalonië op de radar staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >