Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johnsen wil frustratie omzetten in uitnodiging voor Florida

Titelverdediger Jong Ajax presteert dit seizoen wisselvallig in de Keuken Kampioen Divisie. En als de hele beloftenploeg worstelt, blijkt het lastig je in beeld te spelen bij het eerste, ervaart Dennis Johnsen (20).

06 december 2018 - 13:57
johnsenfloridacar
Johnsen voetbalt dit seizoen vooral voor lege tribunes. © Pro Shots

Met acht doelpunten en elf assists had de vleugelaanvaller een behoorlijk aandeel in het historische eerste kampioenschap van Jong Ajax in de eerste divisie. Erik ten Hag passeerde hem echter voor het eerste trainingskamp van dit seizoen in Duitsland.

Een duidelijke toelichting gaf hij niet. Het was iets tussen trainer en speler. “Dat was een teleurstelling, maar het werd me duidelijk dat de oplossing bij mezelf ligt en niet bij de coach,” vertelt Johnsen in de nieuwe krant Ajax Life, die vrijdag in de brievenbus ligt.

“Ik besefte dat ik op en naast het veld moet leren leven als een prof. Als ik vervolgens goed speel, krijg ik vanzelf de kans. Tot op heden speel ik niet goed genoeg,” klinkt Johnsen zelfkritisch.

De linkspoot zit in een cirkel waar hij vooralsnog moeilijk uitkomt. “Ja, dit is een van de lastigste seizoenen uit mijn loopbaan. Ik hoop dat het zich volgend seizoen uitbetaalt. Mijn doel nu is om mee te gaan op trainingskamp naar Florida in de winterstop.”

Of de Noor begin januari in het vliegtuig stapt, valt nog te bezien. Het eerste presteert prima en Ten Hag beschikt met Neres, Ziyech, Tadic, Labyad, Cerny en een kwartet offensieve backs in feite over voldoende spelers die op de vleugel voor gevaar kunnen zorgen.

Benieuwd geworden naar het volledige interview met Johnsen? Houd dan je brievenbus in de gaten of sluit je aan bij SV Ajax! Dan ontvang je in het vervolg ook onze krant.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >