Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henk de Jong geïmponeerd door grote Ajaxrondo

De Graafschap had helemaal niets in de melk te brokkelen op bezoek bij Ajax. Trainer Henk de Jong lag er echter niet wakker van en toonde zich na de 8-0-nederlaag vooral een waardig verliezer. "Laten we vooral blij zijn dat Ajax zo goed is."

16 december 2018 - 18:47
HenkDeJong
De Jong kijkt naar de rondo die zich voor zijn neus afspeelt. © Pro Shots

De persconferentie na de 8-0-zege van Ajax op De Graafschap werd vooral de persconferentie van De Jong. De trainer van De Graafschap was voor het treffen met Ajax al duidelijk: De Jong is trots op de Europese prestaties van Ajax en wordt blij van het feit dat zijn jongens tegen Ajax mochten spelen.

Natuurlijk, de kans op een goed resultaat zou uiterst klein zijn. Dat angstige voorgevoel bleek al snel terecht, al baalde de trainer wel van de gemiste counterkans die zich bij 0-0 voor zijn neus afspeelde.

 “We wisten dat we het lastig zouden krijgen. Iedere ploeg die bij Ajax op bezoek gaat krijgt met 4-0, 5-1 op de kloten. Wij hebben het slechtste team... Nee wacht, dat zeg ik verkeerd... Wij hebben het echt moeilijk in de eredivisie. Dan weet je dat je hier dikke klappen kunt oplopen. Na de eerste helft hoop je dat het 5-0 wordt, maar het werd 8-0. Daar viel niets op af te dingen en geflatteerd was het ook niet.”

Daarna kreeg De Jong de lachers op zijn hand in de perszaal. “De komende week hoeven we in ieder geval niet in rondo’s te trainen, want we stonden de hele wedstrijd in een rondo. Daar kunnen we zielig over doen, maar iedereen verliest hier dik. Laten we vooral blij zijn dat Ajax zo goed is. Dan hebben we als Nederland weer eens wat te juichen in Europa. Nogmaals, gefeliciteerd Erik. Het was wel terecht.”

Erik ten Hag sloot zich aan bij de woorden van zijn voorganger. “Het is inderdaad niet gemakkelijk om tegen ons in de Johan Cruijff Arena te spelen. De spelers namen de wedstrijd goed aan. Ik zag plezier, vreugde, de wil om te winnen en om veel doelpunten te maken."

"Als ik zie hoeveel kansen en doelgerichtheid we hadden binnen onze doelpogingen, was dit een uitstekende middag. Dit was een goede teamprestatie met daarbinnen een aantal uitblinkers. Een prima start van de slotweek van dit kalenderjaar.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >