Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind over derde doelpunt: 'Ik dacht: ik geef die bal echt niet af'

Hattrickheld Daley Blind! Het is geen grap, echt niet. Blind is een speler die bijna nooit een doelpunt maakt, maar hij heeft nu gewoon een hattrick achter zijn naam staan. Drie treffers tegen De Graafschap (8-0) in een halfuurtje tijd, Blind staat er zelf ook een beetje versteld van.

16 december 2018 - 18:19
daleyhattrickajagracar
Dat deze twee een hattrick maakten, verwachtte niemand vanmorgen. © Pro Shots

Het is altijd nieuws als Blind scoort, want dat doet hij al niet zo veel, maar diverse goals in dezelfde wedstrijd? Dat was al een unicum, laat staan dat er nog een derde volgt. Het quotum van Daley bedraagt twee per seizoen, meer niet.

“Het is altijd leuk om drie keer te scoren. Alhoewel, altijd? Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zou het niet weten. Ik dacht in de slotfase: ik ga gewoon mee naar voren en hoop dat die bal voor mijn voeten valt,” vertelt Daley aan onder meer Ajax Life.

Alsof de duvel ermee speelde, viel de bal dus inderdaad voor zijn voeten! “Ik raakte eerst de paal en toen kwam de bal terug. Ik had zoiets van: ik ga echt geen voorzet geven! Ik schoot de bal op doel en hij ging erin. Dit is goed voor mijn statistieken.”

Het eerste doelpunt was verreweg de mooiste van de drie. Daar hoeven we echt geen prijsvraag over uit te schrijven. “Ik zag ruimte voor me, neem de bal goed aan en kon direct uithalen. Hij vloog er fantastisch in. Ik hoorde de oehs en aahs van het publiek tijdens de herhaling. Ik checkte zelf ook snel de herhaling, dat was leuk.”

Er was naderhand wel sprake van een luxeprobleem, aangezien naast Blind ook Hakim Ziyech voor het eerst als maker van een hattrick in de boeken kwam te staan. Je mag na een hattrick de bal mee naar huis nemen. Hoe is dat in dit geval opgelost?

Blind: “Ik wil dat al mijn teamgenoten hun handtekening zetten op de bal en Hakim neemt een andere bal mee naar huis. We doen gewoon net alsof er twee wedstrijdballen waren.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >