Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt totaal niet vermoeid dankzij 'gekkenhuis op de tribune'

Matthijs de Ligt is aanvoerder van een haast ontketend Ajax. We blikken met de door de Europese top begeerde verdediger terug op 2018.

21 december 2018 - 11:39
gekkenhuisligtcar
De Ligt viert in Kiev samen met het uitvak het halen van de groepsfase. © Pro Shots

Er is Ajax het afgelopen jaar veel ‘overkomen’, in positieve en minder positieve zin. Het jaar begon met een nieuwe trainer en een pijnlijke nederlaag op het kampioensfeestje van PSV. Een nieuwe nederlaag in Eindhoven maakt momenteel nog altijd het verschil.

Maar laten we de mooie dingen niet vergeten! Het lijkt alweer de normaalste zaak van de wereld dat Ajax erin slaagde om te overwinteren in de Champions League en het ene na het andere mooie Europese avondje kwam voorbij.

“Ik krijg er vooral adrenaline van. Het is lastig uit te leggen... Het geluid dat je hoort als je een duel wint of als je een goede pass geeft, dat geeft zo’n kick,” vertelt De Ligt in onze nieuwe krant Ajax Life.

De Europese sfeer in de Johan Cruijff Arena doet dus wel iets met hem. “Door dat geluid kun je ook die extra meters maken. Tijdens Europese wedstrijden ben ik ook helemaal niet moe. Na afloop ben ik kapot, maar door de adrenaline kan ik ruim negentig minuten doorgaan.”

“Het verschil merk ik vooral als we, met alle respect, tegen de mindere ploegen in de eredivisie spelen. Dan ben ik na een uur spelen al moe. Dan mis ik die adrenaline. Dus de rol die supporters kunnen spelen, is erg belangrijk.”

Als je benieuwd bent naar het volledige interview met De Ligt, waarin hij ook een puntje van kritiek aanstipt wat betreft Ajaxsupporters, ren dan naar je brievenbus. Daar vind je niet alleen een verse krant, maar ook onze special. Voortaan ook post ontvangen? Sluit je aan!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >