Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bayern-trainer Kovac rept over sensationeel goede wedstrijd

De wedstrijd Ajax - Bayern München (3-3) had alles: mooie goals, smerige overtredingen en twee ploegen die dolgraag eerste in de groep wilden worden. Bayern-coach Niko Kovac stond te genieten bij de zijlijn.

13 december 2018 - 11:01
kovac-1200-bayern-thuis
Kovac was prima te spreken over arbiter Turpin en de wedstrijd. © Pro Shots

De oefenmeester van de Rekordmeister was achter de microfoon van de perszaal in de Johan Cruijff Arena nog altijd een beetje beduusd. Het leek alsof Kovac alles wat hij had gezien nog een plekje moest geven. “Wat een wedstrijd... Ik heb een geweldige wedstrijd gezien. Sensationeel goed.”

Het zal een conclusie zijn die veel supporters met de Kroaat delen. Het duel tussen Ajax en Bayern ontnam je bij vlagen zowat de adem. Er werd met een enorme intensiteit gespeeld en arbiter Clément Turpin moest alles in goede banen leiden.

De Fransman kreeg daarbij de nodige fluitconcerten te verduren, maar Kovac was van mening dat de scheidsrechter een goede pot had gefloten. “Zowel Wöber als Müller kregen volkomen terecht een rode kaart en ook de penalty’s waren terecht.”

Net als in de Allianz Arena lukte het Ajax bij vlagen uitstekend om de Duitsers onder druk te zetten. Uiteindelijk eindigde Bayern toch als eerste in de groep, maar Kovac leek het wel mooi te vinden dat Ajax als nummer twee aansluit.

“Ik wil beide ploegen feliciteren met een plaats in de achtste finales. Ajax heeft aangevallen. Wij speelden compacter dan in ons thuisduel met Ajax. Ook hier zijn we onder druk gezet, maar we hielden stand.”

Het is nu afwachten aan welke club het lot Ajax koppelt als de lotingballetjes in beweging komen. Dit gebeurt maandag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >