Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 ondanks zwak optreden door in Youth League

Euhm, we deelden na de vorige speelronde dat Ajax onder 19 zeker was van overwintering. Dit bleek te voorbarig. Sterker nog, door een dramatisch optreden tegen Bayern München dreigde er zelfs even een vervroegd afscheid van het Europese toneel. De Duitsers wonnen gelukkig ‘slechts’ met 1-2.

12 december 2018 - 17:55
brobbeyajabaycar
De treffer van Brobbey bleek nog zeer belangrijk. © Pro Shots

Ajax onder 19 begon zijn laatste groepswedstrijd als koploper van groep E van de Youth League, ook nog eens met een voorsprong van drie punten op zowel Bayern als Benfica. Er waren echter scenario’s denkbaar waarbij het alsnog buiten de boot zou vallen.

Dit had alles te maken met zwakke broeder AEK Athene, dat in de poulefase geen enkel punt wist te pakken. Er was nog steeds niets aan de hand, zelfs een nederlaag zou de Ajacieden niet fataal worden, maar dan moest de score niet al te ver oplopen. Anders was het onderling resultaat niet meer toereikend.

Het was John Heitinga alleen niet gelukt om zijn mannen scherp te krijgen voor het laatste groepsduel, want het spel was niet om aan te gluren. De Duitsers waren juist gemotiveerd en streden voor hun laatste kans. Slechts Issam el Maach wist zich te onderscheiden doordat hij de nodige aanvallen van Bayern onschadelijk maakte.

De schade bleef daardoor beperkt, maar na een dik uur voetballen was de marge toch echt opgelopen tot twee. Meritan Shabani en Joshua Zirkzee slaagden er wel in om El Maach te passeren, waardoor sprake was van alle hens aan dek. De score moest niet veel verder meer oplopen.

Een driedubbele wissel bracht gelukkig meer stabiliteit bij de ploeg van Heitinga en toen Brian Brobbey in de tachtigste minuut ook nog eens iets terugdeed, zag het er plots een stuk rooskleuriger uit. Die tegenstoot haalde de angel uit het spel van Bayern en daarmee waren de meubelen gered.

Het bleef bij 1-2 en dat was voor Ajax onder 19 sowieso voldoende om te overwinteren. Het eindigde na een veelbewogen wedstrijd ‘gewoon’ als groepswinnaar en mag de tussenronde overslaan die vorig seizoen nog het eindstation bleek.

Omdat Bayern te weinig doelpunten maakte, zien we Ajax na de winterstop direct terug bij de achtste finales. De loting is 22 februari. Nummer twee Benfica kan zich ook nog plaatsen voor de laatste zestien, maar moet daarvoor wel de tussenronde winnend afsluiten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >