Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Relatief

Om zoals laatst tegen Benfica op de valreep met 1-0 te winnen, zou het best kunnen dat je een potje tegen Willem II zo zakelijk moet kunnen aanpakken. De eerste minuten erbovenop, zodat je na 23 minuten eigenlijk al klaar bent.

04 november 2018 - 00:24
stoeltjewillemcar

Misschien maar goed dat Neres na dertig seconden zijn enorme kans zo lullig inschoot. Het aantrekkelijke deel van de wedstrijd was wellicht nog korter geweest. De heerlijke goal van Dolberg en de intikker van Frenkie zorgden nu nog voor een kwart wedstrijd vertier.

Daley Blind is de meer dan logische man van de wedstrijd. Dankzij zijn controle is de tweede helft als het ware helemaal niet gespeeld. De accuoplader kon helemaal op Lissabon ingesteld worden. Soms is het net of Ten Hag met een joystick aan de kant zit.

Of ik het frustrerend vind of juist leuk dat PSV deze jaargang ook zo goed is, weet ik pas in mei. Het is in ieder geval bewonderenswaardig hoe de trainer ons zo naar het nu weet te halen. Ook zakelijke overwinningen zijn nu leuk.

Gedurende veel vergane seizoenen was dit een meer dan aantrekkelijke wedstrijd geweest

Zelf ben ik de controle wat kwijt dit seizoen, wat mijn vanzelfsprekende gang naar de Johan Cruijff Arena betreft. Net als tegen Go Ahead lukte het me niet om er bij te zijn. Op de televisie wezen ook Vurnon Anita en Adrie Koster me hoe dingen toch behoorlijk anders zijn geworden.

Toen ik onder meer voor hen naar het stadion fietste, was het allemaal een stuk minder gedoe. Vanuit een ander deel van de stad, zonder rekening te hoeven houden met kleine afhankelijke huisgenootjes.

Ik kon nu mijn nichtje gelukkig maken met mijn stoeltje, of ongelukkig, want driekwart van het potje was dus niet veel aan. Al is dat dus relatief. Gedurende veel vergane seizoenen was dit een meer dan aantrekkelijke wedstrijd geweest.

Verwend raken kost niet veel tijd als je vergeet hoe dingen veranderen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >