Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Mijn Ajaxverlanglijstje voor Sinterklaas

Als alles goed gaat, dan komt Sinterklaas zaterdag aan in Zaandam. Mogelijk per duikboot, gezien alle ophef rond zijn persoon. Het is dan ook zaak om dingen voor te bereiden. Zo ook een wensenlijstje. Het kan maar vast klaar zijn.

14 november 2018 - 12:45
vertonghen-blog-1200

Toen ik klein was en nog in Sinterklaas geloofde, maakte ik al lijstjes. Het waren eigenlijk meer kunstwerkjes. Ik bladerde de dikke Bart Smit-boeken door, op zoek naar potentiële cadeautjes. De plaatjes knipte ik dan keurig netjes uit en plakte ik met dikke klodders lijm op mijn lijstje.

Op zo’n lijstje stonden ook dingen waarvan ik op voorhand wist dat ik ze toch nooit zou krijgen. Maar goed, je zet als kind hoog in. Ik groeide op in de jaren tachtig, dus zo’n drie jaar achter elkaar stond bijvoorbeeld Transformer Optimus Prime bovenaan het lijstje, de leider van de Autobots.

Dat ding kostte toen honderd gulden. Een hoop geld en de eerste twee jaar zat Optimus dan ook niet tussen de pakjes. Het derde jaar was het raak. Aan de vorm van het pakje zag ik het al: het is ‘m! Ik had de doos waarin hij zat al zo vaak vastgehouden in de speelgoedwinkel.

Het zou wel een partijtje fijn zijn als de stoomboot van de Sint via Engeland vaart en Jan Vertonghen en Christian Eriksen meeneemt

Daarom zet ik dit jaar wederom hoog in. Bovenaan mijn lijstje noteer ik zaken die in eerste instantie onmogelijk zijn. Als kind moest ik een paar jaar wachten en kwam het uiteindelijk goed. Wie weet werken dingen nog steeds zo. Daarbij is het mijn lijstje en daar zet ik wie of wat ik wil op. Lekker puh.

1. Jan Vertonghen en Christian Eriksen
Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech spelen volgend jaar niet meer bij Ajax. Dat is wel zo’n beetje zeker. Het zou daarom wel een partijtje fijn zijn als de stoomboot van de Sint via Engeland vaart en Jan Vertonghen en Christian Eriksen meeneemt. Als ze niet willen, dan gaan ze maar in de zak. We laten ze er op De Toekomst wel weer uit.

2. Kampioenschap én KNVB-beker
De huidige Ajaxselectie moet prijzen pakken dit seizoen. De boel valt na deze voetbaljaargang uit elkaar, zo veel is wel zeker. Veel Ajaxspelers staan immers ook bij veel grote clubs op de verlanglijstjes. Daarom staan de schaal en de dennenappel op mijn lijstje. De titel is het allerbelangrijkst, maar doe de beker er dan ook maar bij. Een toetje in De Kuip is altijd lekker en er is geen enkele reden om de beker niet te winnen.

3. Een echte Champions Leaguebal
Oké, oké, laat ik afsluiten met een bescheiden wens. Ik wil een echte Champions Leaguebal. Geen replica. Ik heb de echte bal nu een aantal keer in mijn handen gehad en je krijgt gewoon direct zin om te voetballen als je het ding klemvast heb. Daarbij kun je bij een ingepakte bal aan de vorm snel raden wat het is. Net als Optimus Prime, zo’n dertig jaar geleden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >