Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitvak, opgelet! Vanmiddag verzamelen voor verplicht busvervoer

Het is matchday! En dat is bijzonder goed nieuws voor de 1232 Ajacieden die toch toevallig van de partij zijn in Athene. Dit is uiteindelijk toch waar je voor komt. De wedstrijd begint om 20.00 uur plaatselijke tijd, maar het uitvak moet al om 16.30 uur van de partij zijn.

27 november 2018 - 09:39
verzamelencar
Verzamelen doen we daar in het midden, tussen het groen. © Ajax Life

De uitsupporters moeten verzamelen bij het Kallimarmaro stadion, dat ook wel bekend staat onder de naam stadion Panathinaiko. Vanaf hier vertrekken de bussen naar het onderkomen van AEK Athene, dat aan de andere kant van de stad is gelegen.

Er is in aanloop naar de wedstrijddag nogal het nodige gebeurd, zoals je wellicht hebt meegekregen. Laten we het er maar op houden dat onverlaten op boevenpad gingen, ook al was het iets heftiger dan dat. Dit heeft geen invloed op het verplichte busvervoer, dat altijd al op de planning stond.

We zijn het wel gewend om op Griekse bodem per bus bij het uitvak te arriveren. Het uitduel met Panathinaikos was een uitzondering, maar bij beide keren Paok Saloniki-uit stopten bussen vol supporters voor de ingang van het uitvak.

Overigens, als je toch bij stadion Panathinaiko staat te wachten, besef dan eventjes dat deze plek historie ademt. Hier werden in 1896 namelijk de eerste moderne Olympische Spelen georganiseerd. Zoals je straks kunt zien, gebeurde dit in een heel ander stadion dan waar die activiteiten vandaag de dag worden ondergebracht.

Oh ja, je kunt nog tot 14.00 uur plaatselijke tijd omwisselen! Dit moet dan weer wel bij het stadion gebeuren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >