Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa legt Ajax voorwaardelijk uitduel zonder publiek op...

Ajax heeft van de Uefa een laatste waarschuwing ontvangen in de vorm van een boete. Een flinke boete, kunnen we wel stellen. Twee flinke boetes om precies te zijn. Gebeurt er iets bij een volgend Europees uitduel? Dan wordt een wedstrijd zonder publiek opgelegd.

23 november 2018 - 17:39
strafuefacar
Het uitvak zal zich moeten gedragen in Athene, anders volgt er straf. © De Brouwer


De Uefa bestraft Ajax voor wangedrag van supporters dat zowel tijdens het thuisduel als de uitwedstrijd tegen Benfica werd geconstateerd. Het wangedrag in de Johan Cruijff Arena bestond uit onder meer het blokkeren van trappen, waar de Europese voetbalbond echt heel streng op is.

Ook werden er tijdens Ajax - Benfica voorwerpen op het veld gegooid. Dit geintje kost alles bij elkaar 33.000 euro, lezen we op het digitale thuis van de club. De uitwedstrijd was 3000 euro ‘goedkoper’, want op basis van het bezoek aan Benfica bedraagt de boete 30.000 euro.

Hier komt nog een bedrag van 8000 euro bovenop dat Ajax moet overmaken aan Benfica in de vorm van een schadevergoeding. Die boetes zullen de gemiddelde Ajaxsupporter weinig doen, maar nu komt het.

De Uefa bestrafte Ajax bovendien met een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek, met een proeftijd van twaalf maanden. Dit betekent dat er nog maar één keer iets hoeft te gebeuren of Ajax moet een Europees uitduel spelen zonder publiek. Het uitvak blijft dan leeg.

Laten we hopen dat het niet zo ver komt, zeker niet nu Ajax grote kans maakt op een plek bij de eerste twee in groep E. Het zal toch niet gebeuren dat Ajax overwintert in de Champions League om vervolgens geen uitsupporters te mogen meenemen…?

Alles bij elkaar moest Ajax dit seizoen al 135.000 euro in een boetepot stoppen. Hiervan is 10.000 euro afkomstig uit gebeurtenissen in de eredivisie, de rest betreft allemaal overtredingen voor, tijdens of na Europese potjes.

Er loopt overigens nog een onderzoek naar het afsteken van vuurwerk bij de klassieker.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >