Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil met Ajax in CL een nieuwe grens verleggen

Er waren maar weinig mensen die voorspelden dat Ajax de voorronde zou overleven. Er waren wel veel mensen die rekenden op een zware loting, maar na het trekken van de balletjes veranderde het sentiment. Erik ten Hag hoopt nu met zijn ploeg opnieuw een grens te verleggen.

26 november 2018 - 18:53
haggrenscar
De ene grens is al verlegd, nu wordt het tijd voor de andere. © Pro Shots

Het is wel duidelijk waar de trainer op doelt. “We gingen van de voorronde naar het hoofdtoernooi en nu willen we naar de knock-outfase,” vertelde Ten Hag tijdens het persmoment. Ajax heeft het dinsdag tegen AEK Athene in eigen hand, maar het moet wel winnen om direct zeker te zijn.

De trainer van AEK houdt alvast rekening met een zware avond. Ten eerste loopt het bij AEK voor geen meter en staat de voorzitter op het punt om zijn invloed te laten gelden, ten tweede vindt hij Ajax beter voetbal spelen dan topclub Bayern München.

Leuke woorden, maar dat moet na de aftrap eerst maar eens blijken. “Het is een mooi compliment, maar de waardering voor ons spel laat ik over aan anderen. Ik wil met mijn ploeg zo goed mogelijk voetballen en we proberen onszelf verder te ontwikkelen,” reageerde Ten Hag vol diplomatie.

“We boeken mooie resultaten en zitten in een lekkere flow, maar daar moeten we ook in zien te blijven. Dat doe je door grenzen te verleggen en jezelf te blijven uitdagen,” aldus de trainer. “Ik waardeer de complimenten, maar heb er niets aan. Liever win ik prijzen.”

Het bereiken van de laatste zestien van de Champions League is weliswaar geen prijs, maar wel het doel dat nu bereikt dien te worden. “We hebben al een paar keer onze grenzen verlegd en dat dienen we nu weer te doen door de knock-outfase te halen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >