Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt eigen doelpunt van NAC helemaal geen toeval

Ajax speelde op bezoek bij NAC een van zijn slechtste helften van het seizoen, maar zocht alsnog met een voorsprong de kleedkamer op. Dit was te danken aan een eigen doelpunt. Erik ten Hag wil echter niet spreken van een toevalstreffer, waarna de ploeg uitliep naar 0-3.

25 november 2018 - 11:36
hagtoevalcar
Kom bij Ten Hag niet aan met toeval, bij die eigen inzet. © Pro Shots

“We hebben het afgedwongen door een ingestuurde hoekschop te nemen. Daarom denk ik niet dat sprake was van een cadeautje, want uiteindelijk spelen we er wel op,” blikte de trainer tegenover Fox Sports terug op het moment dat zijn ploeg aan de goede kant van de score kwam.

Het was dus geen gelukje en de eerste helft was ook helemaal niet zo slecht, begrijpen we. De trainer had wel verwacht dat NAC – met de 0-8 van vorig seizoen nog in het achterhoofd – de ruimtes klein wilde houden.

“Ik had de eerste 45 minuten voorzien zoals ze verliepen. Daarom kondigde ik richting mijn spelers ook aan: de ruimtes zijn vanavond klein. Je kon het ook al zien op basis van de opstelling van NAC,” vervolgde Ten Hag, die merkte dat de gastheren op het randje speelden.

Er werden diverse tikken uitgedeeld aan Ajacieden en tot vier keer toe ging een NAC-speler op de bon. “Ik neem het de tegenstander niet kwalijk als fel wordt gevoetbald, daar is de arbitrage voor. Of ik vond dat er goed werd gefloten? Dat laat ik aan anderen over.”

“We hebben onverstoorbaar gespeeld, stoïcijns, en tussendoor kansen gecreëerd waaruit we goals moesten maken. Ook dat hebben we gedaan. Drie keer. Daardoor kwam het Avondje NAC niet op gang. Het was een goede, zakelijke overwinning. Je wint liever met 5-0, maar soms moet je je zegeningen tellen.”

Er deed zich in de slotminuut nog iets opmerkelijks voor. Of, nou ja, we hebben het hier zelfs over de derde minuut van de blessuretijd. Max Wöber verscheen nog binnen de lijnen. Waarom? Dat blijft een beetje vaag, ook omdat de vraagstelling richting Ten Hag niet super verloopt.

De trainer gaf in ieder geval de volgende korte motivatie. “Of ik Wöber niet linksachter durfde te zetten? Het avondje NAC moet je niet op gang laten komen. We weten allemaal dat het hier kan spoken. Het stond 0-2 en achterin oogde het heel goed, zeer geconcentreerd. Dat heb ik zo lang mogelijk gehandhaafd.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >