Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat spelers van elkaar meer goals moeten eisen

Ajax won eenvoudig van Willem II, hield de nul en beleefde zo op het eerste gezicht een prima generale voor naderende kraker tegen Benfica. Toch was Erik ten Hag niet geheel tevreden na de 2-0 zege op de Tilburgers.

04 november 2018 - 00:03
TenHag_1200_800-1
Erik ten Hag was tevreden maar ook kritisch op het spel na rust. © Pro Shots

Adrie Koster was met Willem II naar de Johan Cruijff Arena gekomen om er een wedstrijd van te maken. Hij wilde niet dat zijn elftal zich zou verstoppen, zoals dat dan zo mooi heet. Na twintig minuten stond het 2-0 en besloot Koster de schade te beperken en liet hij zijn elftal compacter spelen.

Ajax tegen Willem II was een kat-en-muis-spel. Natuurlijk was Ten Hag tevreden over de eerste helft. “We begonnen scherp en in de eerste twintig minuten zag ik drie tot vier honderdprocentkansen, waarvan we er dan twee benutten. In de rust vertelde ik de jongens dat het een prima eerste helft was, maar dat de score hoger had moeten zijn.”

Aangezien het doelsaldo van PSV (+9) na elf duels aanzienlijk beter is, laat Ten Hag geen moment onbenut om zijn ploeg te wijzen op het maken van doelpunten. Juist op dat vlak toonde hij zich na de zege op Willem II het meest kritisch. “De druk zat erop, maar ik zag te weinig dadendrang naar voren. Er was te weinig aansluiting bij de spits om Willem II echt pijn te doen. Daarnaast waren we niet scherp in de afronding.”

En dus bleef de score beperkt tot twee snelle treffers. Iets wat zijn spelers zich moeten aanrekenen, aldus de trainer. “Wij eisen van de spelers dat ze meer goals moeten maken, maar dat moeten de spelers ook van elkaar eisen. Directer naar voren spelen een hoger tempo ontwikkelen. Ze kunnen het, want dat hebben ze al laten zien.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >