Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ondanks toezingen: 'We hebben nog niets'

Het was ook voor Erik ten Hag een beetje aparte gewaarwording. De trainer werd in Lissabon toegezongen door het uitvak, dat na de 1-1 tegen Benfica wachtte tot de poorten open gingen. De trainer wijst er fijntjes op dat nog niets is beslist.

12 november 2018 - 13:38
hagexccar
Ten Hag zag Ajax het uitduel met Excelsior 'goed aannemen'. © Pro Shots

Ajax staat er met acht punten uit vier groepsduels prima voor en lijkt zich te kunnen opmaken voor een vervolg in de Champions League, maar helemaal zeker is er nog niets. We weten allemaal dat ooit in Lyon al een keertje te vroeg werd gejuicht.

Desondanks werd in Portugal alvast een voorschot genomen en was er ook lof voor de man die de opstelling bepaalt. Dat was in het verleden wel anders. Tijdens de vorige editie van Excelsior-uit, de laatste wedstrijd van vorig seizoen, werd Ten Hag nog verzocht om te vertrekken.

“Het gaat van links naar rechts,” beaamt de trainer tegenover Fox Sports. “Ik heb de supporters bedankt. Want wat wij meemaken, zowel in de Johan Cruijff Arena als in München en Lissabon, draagt bij aan het behalen van een gelijkspel. De steun van de supporters was geweldig.”

“Alleen, we hebben nog niets en moeten het in Athene afmaken,” benadrukt Ten Hag, die nog even moet wachten op de tweede golf van loftuitingen. Hoewel Ajax tegen Excelsior zeven keer scoorde – het werd 1-7 – werd hij op Woudestein niet toegezongen.

Het had er misschien mee te maken dat Ajax met een scherp vizier de dubbele cijfers had kunnen halen, maar dit bleef dus uit. “Er kwam op een zeker moment een bepaalde mate van passiviteit over de ploeg, al maakten we in de tweede helft wel vijf goals.”

“We hebben de wedstrijd goed aangenomen en geprobeerd om in een hoog tempo te spelen. We creëerden van begin af aan kansen en legden onze wil op aan de tegenstander. Dan weet je dat de bal uiteindelijk een keer binnen gaat.”

De bal ging dus zeven keer binnen, wat voor sommigen reden is om te twijfelen aan de tegenstand die Ajax en PSV wordt geboden. “Er zijn nog steeds ploegen die het ons moeilijk kunnen maken,” stelt Ten Hag. “Momenteel lijkt het gemakkelijk te gaan, al mogen wij er nooit zo over denken.”

https://twitter.com/ajaxlife/status/1060299346036580352

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >