Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Technicus Tadic knapt met liefde vuil werk op bij Ajax

Voor onze laatste krant zaten we uitgebreid met Dusan Tadic om tafel. De Serviër praatte gemakkelijk als altijd en het ging onder meer over wat nodig is om wedstrijden te winnen.

05 november 2018 - 13:20
tadic-1200-werken
Tadic kan in Lissabon weer vol aan de bak! © Pro Shots

We wijzen Tadic op een foto van zichzelf. Vlekken op de witte broek. Van hard werken is Tadic niet vies, zo blijkt. “Ik doe wat nodig is om te winnen. Of dat nou scoren is, een assist geven of het vuile werk opknappen,” vertelt de aanvaller met een glimlach.
 
“Veel technisch begaafde spelers hebben moeite om hard te werken,” vervolgt Tadic. “Tegen mij werd vroeger ook door veel mensen gezegd: ‘Dusan, je bent een groot talent, je komt er wel. Je hoeft er niet hard voor te werken.’ Ik ben blij dat ik daar niet naar geluisterd heb. Ik dacht juist: ik moet vooral hard werken, daarna komt mijn kwaliteit naar boven.”
 
Het is gemakkelijk om een parallel te trekken met Hakim Ziyech, die andere technisch vaardige speler van Ajax. Ook de Marokkaanse international knapt veel vuil werk op, maakt veel meters en schuwt het omschakelen geenszins. Tussendoor volgen prachtige passjes en technische hoogstandjes.

Het duo geeft daarmee het goede voorbeeld. Tadic weet dat het ook bij zijn voorbeeldrol hoort en stelt dat hij als speler zo compleet mogelijk wil zijn. Hij is inmiddels bijna dertig, maar leert nog altijd bij.
 
Wat dat harde werken betreft was het laatste seizoen bij Southampton een goede leerschool. De ploeg streed een seizoen lang - uiteindelijk met succes - tegen degradatie. “Het was knokken. Ik werd topscorer van de ploeg, met zeven treffers. Dat zegt genoeg over het seizoen. Het belangrijkste was om niet te degraderen. Daarin zijn we geslaagd, maar vooral door te verdedigen.”
 
Bij Ajax kan Tadic vooral het vizier richten op aanvallen, maar met oog voor de defensieve taken, gezamenlijk druk zetten en de omschakeling bij balverlies. Precies punten die woensdag in Lissabon weer van groot belang zijn.

Het gehele interview met Tadic vind je in onze krant. De krant ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >