Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info omwisselen, training kijken en busvervoer AEK - Ajax

Het is tijd voor alweer het zesde Europese tripje van het seizoen! En wat voor eentje belooft het te worden?! Ajax kan zich op eigen kracht plaatsen voor de laatste zestien van de Champions League, maar dan moet het wel winnen van AEK Athene. Er gaan 1232 supporters mee en voor die groep hebben we info!

25 november 2018 - 19:01
infoaekcar-1
Een plaatje van de Akropolis is zo afgezaagd, daarom deze. © De Brouwer

Voor sommigen is de reis misschien al begonnen op het moment dat we dit artikel publiceren, maar het overgrote deel van het uitvak verwachten we maandag of dinsdag op Griekse bodem. Laten we bij het begin beginnen en zet je horloge een uurtje vooruit als je bent geland, want de Grieken lopen een uurtje voor.

Als het tijdsverschil staat genoteerd, kunnen we het hebben over omwisselen. Het gaat bij de tijden die we aangeven namelijk om de lokale klok. Je krijgt maandag een eerste kans om je kaartje om te wisselen, voor de training. Je kunt tussen 18.30 en 19.30 uur terecht bij de scanners, in de buurt van Gate 12.

Om 19.30 uur worden de scanners opgeborgen, omdat het vizier dan wordt gericht op het bijwonen van de training. Je kunt naar binnen via de hoofdingang van Spyridon Louis. We lezen zelf iets over 'vip', maar laten we het maar op hoofdingang houden.

Als je niet bij de training omwisselt, volgt op de wedstrijddag een herkansing. Ook tussen 09.00 en 14.00 uur ben je welkom om je kaart op te halen, opnieuw bij Gate 12. Buiten de genoemde tijden zijn er geen opties om te wisselen, je moet er echt zijn op een van deze twee momenten.

Ook als je op een van beide momenten je wedstrijdkaart hebt omgewisseld, is er nog een moment waarop je op plek X op tijd Y ergens moet zijn. Je kunt namelijk niet op eigen gelegenheid afreizen naar het stadion, je moet gebruikmaken van georganiseerd vervoer. Dat is in Griekenland niet echt ongewoon, denk maar terug aan de ontmoetingen met Paok Saloniki.

Er staan dinsdag om 16.30 uur bussen klaar bij het Kallimarmaro stadion, dat ook wel bekend is als stadion Panathinaiko. Als je toch op de bus staat te wachten, bedenk dan even dat dit een historische plek is. Hier werden in 1896 namelijk de eerste moderne Olympische Spelen georganiseerd, zoals je op basis van het stadion misschien ook wel kunt verwachten.

Hoe dan ook, zorg dat je hier om 16.30 uur bent. Na de wedstrijd rijden de bussen weer terug naar deze locatie. Dit ouderwetse stadion ligt redelijk centraal, dus je hoeft niet al te moeilijk te doen om de opstapplek te bereiken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >