Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Herstel Bandé van zware blessure heeft nog wat tijd nodig

Het lijkt er niet op dat Hassane Bandé tijdens de winterstop de training kan hervatten. De aankoop liep in de voorbereiding, half juli, een zware blessure op en kon daardoor nog altijd niet debuteren voor Ajax. Wanneer hij hier wel toe in staat is, blijft onduidelijk.

23 november 2018 - 18:32
bandeupcar
Het duurt nog wel eventjes voordat we Bandé in actie kunnen zien. © Pro Shots

De twintigjarige Bandé werd tijdens een oefenpotje tussen Jong Ajax en Jong Anderlecht slachtoffer van een stevige tackle. De aanvaller brak hierbij zijn kuitbeen en scheurde bovendien de binnenband van zijn enkel. Een zware blessure dus.

Ajax schatte de afwezigheid van Bandé toen direct op een halfjaar en sprak van een absentie ‘tot en met de winterstop’. Die inschatting blijkt aardig te kloppen, want de laatste update brengt ons het nieuws dat de Burkinees nog wat tijd nodig heeft.

Bandé wacht nog steeds op excuses uit Anderlecht-hoek

“Er zit wat twijfel bij,” opent Ten Hag als er wordt geïnformeerd naar de laatste stand van zaken. “We weten niet of hij direct na de winterstop weer inzetbaar is. De prognose luidde dat hij richting januari inzetbaar zou zijn, maar we weten niet of hij dat haalt.”

Ten Hag gaf kort nadat Bandé zijn blessure had opgelopen al aan dat hij voorin genoeg alternatieven heeft rondlopen. Vaclav Cerny is nu ook een stuk verder in zijn revalidatie en werkt eraan om weer topfit te worden, maar een buitenkansje is altijd welkom.

“Ik zie geen reden om op zoek te gaan naar een extra aanvaller, we hebben een goede selectie,” herhaalt de trainer. “De spelersgroep is in balans. Als er een buitenkansje komt, proberen we die zeker te benutten. Het is op dit moment geen uitgemaakte zaak.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >