Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Druiven flink zuur bij spelers Benfica na 1-1 tegen Ajax

Benfica speelde woensdag in het eigen Adelaarsnest onder hoogspanning tegen Ajax. De ploeg kwam op voorsprong, maar moest toezien hoe Ajax alsnog langszij kwam. De eigen aanhang trakteerde de spelers na negentig minuten op een fluitconcert.

08 november 2018 - 15:40
benfica-reactie-1200
Mazraoui zet Cervi fel de voet dwars © Pro Shots

Toen Benfica-speler Jonas de 1-0 tegen het net schoof leek het geloof helemaal terug in het Estadio da Luz. Benfica zette vroeg druk, oogde bedreven, maar was ook behoorlijk slordig bij het uitspelen van counters.
 
Benfica probeerde na de openingstreffer de boel te vertragen. Er waren plots veel ‘blessures’ en alles werd uit de kast gehaald. Maar toen Ajax zichzelf in de tweede helft terugvond en de gelijkmaker produceerde, schakelde de thuisploeg weer gelijk een tandje bij en lag het spel een stuk minder stil.

Het was al te laat, al was dat vooral aan Andre Onana te danken die een bal in blessuretijd met een reflex van de lijn haalde. Direct erna was het afgelopen en klonk er een hoop gefluit.
 
Doelpuntenmaker Jonas vond het allemaal maar onterecht, zo lezen we in Record. “Het was van onze kant een goede wedstrijd. We hadden vaker kunnen scoren, het resultaat is niet terecht. Ja, Ajax heeft een goed team, maar wij verdienden de overwinning,” vond Jonas, die eveneens stelde trots te zijn op de instelling van zijn ploeg.

Alejandro Grimaldo is het eens met zijn teamgenoot. De linksback probeerde Onana al in de eerste minuten te verrassen met een vlammend schot, maar de keeper lette goed op. “We zitten in een fase waarin het geluk niet aan onze zijde is. We speelden goed en verdienden een overwinning.”
 
Over de eigen supporters had Grimaldo ook een mening. “Als we winnen, is iedereen blij, maar nu we verliezen, hebben we de fans juist nog meer nodig. We deden er vandaag alles aan, maar de fans staan niet achter het team. Daar zijn we niet blij mee.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >