Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind hoopt op legendarische wedstrijd in Estadio da Luz

Ajax staat op een fijne drempel. De ploeg kan woensdag in Lissabon immers uitstekende zaken doen richting overwinteren in de Champions League.

06 november 2018 - 14:19
blind-legendarische-1200
Het is tot dusver een mooi jaar, maar wat levert het concreet op? © Ajax Images

Daarvoor moet het wel een goed resultaat halen tegen Benfica, de Portugese grootmacht die vecht voor de laatste kans. Daley Blind kijkt ontzettend uit naar een ongetwijfeld verhit duel in Estadio da Luz, zo blijkt uit zijn interview met het Algemeen Dagblad.
 
“Ja, ik hoorde dat Louis van Gaal dit Ajax vergeleek met het Ajax van 1995 dat de Champions League won. Maar laten we vooral niet vergelijken. Daar moeten we ook helemaal niet mee bezig zijn,” stelt de Ajacied.
 
“Laten we ervoor zorgen dat de wedstrijd tegen Benfica legendarisch wordt. We zijn er nog lang niet, maar hopelijk kunnen we iets moois neerzetten in de Champions League.” Mooie teksten die doen verlangen naar succes. Vanuit het uitvak zullen 3162 Ajaxsupporters de longen uit het lijf schreeuwen om Ajax naar dat succes te stuwen.

Blind voelt zichzelf steeds sterker en fitter worden, zo geeft hij aan in het AD. “Het gaat de laatste weken prima. Ik speelde bij United het laatste seizoen minder, dus moest ik wel weer wat opbouwen,” aldus de speler die thuis tegen Willem II (2-0) werd gekroond tot man of the match.
 
De geboren Amsterdammer wist dat hij scepsis moest overwinnen bij zijn terugkeer naar Ajax. “Ik wist: iedereen zal een mening over mij hebben. Na twee goede wedstrijden is het hosanna, na twee slechte wedstrijden is het heisa.” Blind kent zijn pappenheimers inmiddels wel en verbaast zich er ook niet meer over.

Video: Dit filmpje van Benfica-thuis moet je gewoon nog even bekijken!
 
Winnen in Estadio da Luz is voor Blind alvast niks nieuws. Een jaar terug speelde hij er nog met Manchester United. “We wonnen na een fout van hun keeper. Da Luz is een bijzonder stadion. We zullen hetzelfde moeten brengen als tegen Bayern München.”
 
Hoewel er de laatste weken in het fraaie stadion regelmatig met witte zakdoekjes wordt gezwaaid, verwacht Blind een zware pot. “Benfica is gewoon een goede ploeg en zal er vol voor gaan. Zij moeten. Wij zijn niet in de positie om wie dan ook te onderschatten.”
 
Dat laatste lijkt ons een understatement. Tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam (1-0) bleek dat de Portugezen uitstekend kunnen voetballen. Net als Daley hopen wij op een legendarisch potje voetbal, waar we nog lang over napraten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >