Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax loot dit keer een bekeravondje in het verre Kerkrade

Helaas, er komt pas in 2019 een nieuwe kans op een bekeravondje in de Johan Cruijff Arena. Roda JC is de tegenstander tijdens de achtste finales. Dit wees de loting uit, die tegenwoordig zaterdagavond laat wordt gedaan.

03 november 2018 - 23:25
rodalotingcar
Helaas, we moeten geduld hebben voor weer zo'n bekeravondje. © De Brouwer

Ajax won in de vorige ronde zonder veel problemen van Go Ahead Eagles (3-0), Roda zegevierde met 0-1 op Urk. En toen koppelde het lot beide ploegen aan elkaar bij de laatste zestien.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion en de speeldatum wordt 18, 19 of 20 december. Dit wordt waarschijnlijk maandag officieel gemaakt, samen met de rest van het bekerprogramma.

Aangezien Ajax de zondag ervoor en erna tegen De Graafschap en FC Utrecht speelt, zal het wel de woensdag of donderdag worden. De KNVB is meestal niet zo happig op het verschuiven van wedstrijden.

Zo moeten we toch nog naar Roda, dat vorig seizoen uit de eredivisie degradeerde en tegenwoordig op de ranglijst ergens rond Jong Ajax bivakkeert. Dit wil zeggen: het is middenmoter in de Keuken Kampioen Divisie.

Het zal ons benieuwen welke selectie er tegen die tijd wordt opgetrommeld voor de reis naar Kerkrade, maar dat zien we dan wel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >