Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Verenigingsraad SV Ajax zet volgende stap

Na de tweede bijeenkomst van onze verenigingsraad in maart, plus een informele bijeenkomst in juni waarbij Raad van Toezicht, Verenigingsraad en organisatie elkaar beter konden leren kennen, kwam 29 oktober de verenigingsraad in haar huidige bezetting voor de derde keer bij elkaar.

31 oktober 2018 - 19:33

Waar wij eerder konden melden dat de verenigingsraad en Raad van Toezicht op stoom zijn, bleek dit ook tijdens de derde bijeenkomst ten kantore van de SVA die efficiënt, functioneel maar ook met de nodige gezelligheid en humor verliep.

Tijdens de vergadering traden, zoals in het aftreedrooster vastgelegd, voorzitter Paul Wilbrink en afgevaardigde Ria van de Vosse af. Voor hun jarenlange inzet en bevlogen betrokkenheid bij onze vereniging werden zij via een dankwoord van de directeur-bestuurder in het zonnetje gezet en ontvingen zij als Ajacied in hart en nieren een borstbeeld.

Met het aftreden van de voorzitter kunnen de zittende verenigingsraadsleden zich vanaf heden tot 1 januari 2019 kandidaat stellen voor het voorzitterschap. Vicevoorzitter Kees de Kruijff neemt de taken van de voorzitter voorlopig waar. De verenigingsraad kiest in mei 2019 een nieuwe voorzitter. De huidige verenigingsraadsleden kunnen zich kandidaat stellen. Mocht de huidige vicevoorzitter tot voorzitter worden benoemd, dan kiest de verenigingsraad automatisch uiteraard ook een nieuwe vicevoorzitter.

In editie nummer 14 van de Ajax Life-krant, die in februari 2019 bij onze leden op de mat valt, worden verkiezingen aangekondigd voor de openstaande en vrijkomende zetels binnen de verenigingsraad. Voor 1 maart 2019 wordt op de website bekendgemaakt welke afgevaardigden aftreden, hoeveel (tussentijdse) vacatures voor afgevaardigden worden opgevuld en voor welke termijn ieder van de afgevaardigden wordt verkozen.

Leden die zich kandidaat willen stellen als afgevaardigde wordt dan opgeroepen zich aan te melden gedurende de op de website bekendgemaakte aanmeldingstermijn van tenminste één maand. Kandidaatstelling geschied door aanmelding op de website van de vereniging zolang de aanmeldingstermijn geldt.

Tenminste één maand voor de verkiezing wordt van iedere kandidaat minimaal zijn of haar naam en leeftijd op de website van de vereniging bekendgemaakt. Vanaf de datum van bekendmaking tot en met de datum van verkiezing kunnen leden via de website hun stem uitbrengen op een kandidaat.

Elk lid kan één stem uitbrengen. Binnen zeven dagen na de datum van de verkiezing zal op de website de uitslag van de verkiezing worden bekendgemaakt. Verkozen afgevaardigden worden geïnstalleerd in de vergadering van oktober 2019.

Verder keurde de verenigingsraad de door de directeur-bestuurder opgestelde, door de accountant gecontroleerde en door de Raad van Toezicht vastgestelde rooskleurige jaarcijfers 2017/2018 goed. Ook stelde de verenigingsraad het door de organisatie opgestelde handboek vast. Dit handboek bevat handvatten voor de verenigingsraad, zodat een ieder weet waar welke bevoegdheden zijn belegd en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Allemaal bestuurlijk geneuzel, zal de gemiddelde Ajacied denken en daarmee heeft hij of zij gelijk, maar dit alles is wel degelijk van belang voor de continuïteit en verdere professionalisering van onze vereniging, die met bijna 100.000 leden de grootste supportersvereniging van Nederland is.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >