Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Leer schrikt van ophef over uitspraak Ajaxpubliek

De kans bestaat dat dit uitdraait op een spelletje welles/nietes. Maar toch. Het lijkt erop dat Benjamin van Leer wat onhandige uitspraken over supporters, Ajax en NAC heeft gedaan. Al stelt hij in een reactie dat zijn teksten uit hun verband worden getrokken.

18 oktober 2018 - 10:37
leercar
Van Leer zegt dat hij nooit zo over Ajax zou praten. © Pro Shots

Wat is er allemaal aan de hand? De Kids Persco van NAC zorgt voor ouderwetse ophef, naar aanleiding van een antwoord van Van Leer op de vraag of het bij NAC sfeervoller is dan in de Johan Cruijff Arena.

“Ja,” luidt het antwoord van Van Leer. Althans, zo staat het opgetekend in BN/De Stem. Wat lezen we nog meer? “De Arena is heel groot, daar heb je misschien wel evenveel echte supporters als bij NAC.”

Hmm, oké. Maar het gaat verder. “Bij Ajax zijn veel toeristen, die je niet hoort. Hier heb je een kleiner stadion met alleen maar fanatieke supporters. Dan is het kabaal veel groter dan in een relatief saai stadion.”

Je kunt je voorstellen dat uitspraken als deze voer zijn voor grote koppen op het wereldwijde web, waarbij ervan wordt gemaakt dat Van Leer negatief praat over Ajaxsupporters. Dat eerste is ook precies wat er gebeurt.

Aan de ene kant kunnen we ons niet voorstellen dat BN/De Stem zulke uitspraken van Van Leer verzint, aan de andere kant lijkt het ons ook weer niet dat de aan NAC verhuurde keeper zo slecht over de supporters van zijn werkgever praat.

Als je bedenkt dat Van Leer zich vooral baseert op vorig seizoen, toen hij lange tijd met een blessure kampte en veel tijd doorbracht op de tribunes, valt er iets voor te zeggen dat de sfeer niet fantastisch was. Althans, we zijn het er toch allemaal over eens dat het dit seizoen leuker is in de Johan Cruijff Arena?

Hoe dan ook, Van Leer lijkt op Instagram een beetje geschrokken over alle schijnwerpers die nu op zijn persoon zijn gericht. “Ik zo over Ajax praten? NOOIT. Dit is volledig uit zijn verband getrokken!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >