Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil dat Ajacieden geen energie verspillen aan vertraging

Je weet zelf hoe dat gaat als je vliegreis flinke vertraging oploopt. Het wordt een lange dag van hangen, niets doen en je kapot vervelen. Om uiteindelijk totaal vermoeid te zijn van het niets doen. Erik ten Hag drukte zijn selectie daarom op het hart vooral geen energie te verspillen.

02 oktober 2018 - 08:37
vertragingcar
De opgelopen vertraging was serieus onderwerp van gesprek. © Pro Shots

Als gevolg van een stroomstoring in het bagagesysteem van Schiphol vertrok het vliegtuig waarin de Ajaxselectie plaatsnam met zo'n 2,5 uur vertraging. Zo ver we weten kwam alle bagage netjes mee, maar ook dat was nog eventjes spannend.

“We waren flink te laat. Het liep allemaal nogal anders dan we ons hadden voorgenomen. Zo gaat het soms, in het leven maar ook in het voetbal. Er was een stroomstoring op Schiphol en het woord zegt het al: dat verstoort, ja,” maakte Ten Hag duidelijk tijdens zijn perspraatje.

De voorbereiding op het treffen met Bayern München werd dus enigszins in de war geschopt, maar de trainer weet dat niemand hier iets aan kon doen. “Je moet ermee omgaan. Of ik er moeite mee heb? Het is natuurlijk ergerlijk, maar het is niet anders. Geen energie verspillen en focus houden op de wedstrijd.”

Het ene plukje spelers zat lekker te kletsen, het andere plukje luisterde muziek en hier en daar werd een beetje getelefoneerd om de 2,5 uur vertraging door te komen. Het persmoment en de afsluitende training werden een uur opgeschoven, waardoor het programma wat in elkaar werd gepropt.

De toevallig aanwezige Louis van Gaal bouwde wel eens wat extra buffer in door een dagje eerder al op pad te gaan. Is Ten Hag iets soortgelijks in de toekomst ook van plan? “Ik heb er nog niet over nagedacht. We kunnen het intern best bespreken om eerder te vertrekken. Maar we zijn getroffen door pure overmacht.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >