Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag was juist van plan om Ziyech te wisselen

Er is altijd wel een of andere zeurpiet die opmerkt dat het de schuld is van Erik ten Hag. Zo ook rondom de spierverrekking van Hakim Ziyech. Maar wat blijkt? De trainer was plan om Ziyech te wisselen, maar moest zijn plannen noodgedwongen wijzigen.

09 oktober 2018 - 11:23
wisselcar
Het thuisduel met AZ duurde een minuutje te lang voor Ziyech. © De Brouwer

Het is vervelend dat Ziyech geblesseerd moest afhaken, maar het was ook wel bijzonder hoe zijn fysieke ongemak tot stand kwam. Na een bal tegen de paal, in de laatste minuut, bij een stand van 5-0, ging de spelmaker in de achtervolging en verrekte hij een spier.

Op het eerste gezicht lijkt de blessure van Ziyech mee te vallen, al is er dus wel sprake van een spierverrekking. Desondanks werd Ten Hag aangesproken op het feit dat de nummer 22 nog op het veld stond tegen AZ.

“Het brengen van Perr Schuurs was eigenlijk noodgedwongen, want Daley Blind en Maximilian Wöber gaven problemen aan. Dit terwijl we van plan waren om juist de aanvallers Dusan Tadic en Ziyech te wisselen,” aldus Ten Hag tegenover Ajax TV.

“De aanvallers moeten toch meer brengen, qua intensiteit. Zij plegen een grotere aanslag op hun fysieke vermogen. Het is eigenlijk zonde, zeker in de wetenschap dat Hakim in de slotseconde ook uitviel,” vervolgt de trainer.

Ten Hag geeft verder aan dat Ziyech maandag ‘redelijk goed’ binnen kwam op de club en dit werd ’s middags bevestigd na het ondergaan van een scan. Voor de duidelijkheid: dit alles werd opgemerkt nog voor het stellen van de definitieve diagnose.

He is nu nog wat vroeg om te zeggen of Ziyech op tijd is hersteld als Ajax 20 oktober de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Weer drie dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen Benfica.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >