Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt het geweldig hoe Onana zijn drive overbrengt

Erik ten Hag heeft een sticker in het schrift van Andre Onana geplakt. Onana keepte tegen AZ (5-0) zijn honderdste wedstrijd in dienst van Ajax en dit was reden om een woordje te spreken. De trainer sprak uiteraard vol lof over zijn doelman.

09 oktober 2018 - 17:10
onanacar
Onana is de populairste keeper bij Ajax sinds lange tijd. © De Brouwer

Het lukte Onana dit seizoen al tien keer om zijn doel schoon te houden en dat is heus niet alleen zijn verdienste, maar de keeper is er absoluut eentje op wie Ajax kan rekenen. Je speelt fijner met een betrouwbare doelman achter je.

“Wat Andre op dit moment laat zien in de goal, is fenomenaal,” stelt Ten Hag tegenover Ajax TV. “Het is duidelijk dat hij in een heel goede reeks zit en een goede ontwikkeling doormaakt. Als hij zijn focus weet te behouden, kan-ie zich nog verder verbeteren.”

https://twitter.com/ajaxlife/status/1047200940728758272

Toch zijn niet alleen de reddingen reden voor Ten Hag om Onana te complimenteren. Het valt de trainer ook op hoe de keeper omgaat met tegenslagen, zoals de vroege 1-0 van Bayern München terwijl de Ajacieden totaal nog niet lekker in de wedstrijd zaten.

“Als ik zie hoe Andre de ploeg motiveert en aanspreekt op de weerbaarheid na de goal van Bayern, dat is geweldig om te zien. De drive die hij tentoonspreidt en overbrengt op het team, geweldig!”

Ook het teamproces kan Ten Hag tot dusver bekoren. Van de zeventien wedstrijden die seizoen 2018/2019 oud is, ging er slechts eentje verloren. Wel net de belangrijkste, op bezoek bij PSV. En met grote cijfers: Ajax werd zeer terecht met een 3-0-nederlaag huiswaarts gestuurd.

“Ik zie automatismen, vastigheden en aantrekkelijk veldspel gekoppeld aan resultaat,” merkt Ten Hag op. De trainer is nog niet trots op zijn ploeg, die in de eredivisie nog vijf punten moet zien in te lopen op koploper PSV.

“We moeten het goede spel uitbouwen en onszelf verder verbeteren. We kunnen niet tevreden zijn, want tevredenheid leidt tot luiheid. En goed is niet goed genoeg, we moeten beter. Als we in die mindset blijven, kan het een mooi seizoen worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >